ZAHAROVA OTKRILA ŠTA JE CILJ ZAPADA: Evo zašto je britanski razarač izazvao incident na obalama Krima

Novosti online

24. 06. 2021. u 22:27

CILJ incident sa britanskim razaračem "Defender" u Crnom moru bila je provokacija, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ОТКРИЛА ШТА ЈЕ ЦИЉ ЗАПАДА: Ево зашто је британски разарач изазвао инцидент на обалама Крима

Foto: Printscreen/Defense TV/Russia Insight

- Politička komponenta svodi se na provokativnu aktivnost zemalja NATO-a u blizini naših granica dugi niz godina, a Velika Britanija je članica Alijanse. I to je takođe činjenica. To i jeste politička komponenta – beskrajno stvaranje nekakve turbulencije, provokacija i mnogo toga što je s tim povezano, protiv Rusije - konstatovala je portparolka za televiziju "Rusija 1".

Ona je takođe objasnila zbog čega su Zapadu potrebne takve provokacije.

- Kako bi se u informativno-političkom prostoru Zapada učvrstio mit, stvoren između ostalog i u Briselu, o navodnoj našoj nepredvidljivosti i o navodnoj našoj pretnji tom Zapadnom svetu - zaključila je Zaharova.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije izrazilo odlučan protest ambasadorki Velike Britanije u Moskvi Debori Bronert zbog akcija britanskog razarača u Crnom moru.

Juče je Crnomorska flota Rusije zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu. Prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, britanski razarač je prethodno dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povredi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)