TURSKA PRAVI VELIKU VOJNU BAZU U AZERBEJDŽANU: Iz Kremlja jasno rekli šta preduzimaju, NATO ispostava na granici Rusije!

Novosti online

18. 06. 2021. u 14:56

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je raspoređivanje vojnih objekata zemalja NATO-a kod ruskih granica povod za posebnu pažnju i razlog za usvajanje mera za osiguravanje bezbednosti zemlje.

ТУРСКА ПРАВИ ВЕЛИКУ ВОЈНУ БАЗУ У АЗЕРБЕЈЏАНУ: Из Кремља јасно рекли шта предузимају, НАТО испостава на граници Русије!

Foto: Turkish Presidency via AP, File/AP Photo/Lefteris Pitarakis, File

- U svakom slučaju otvaranje objekata vojne infrastrukture zemalja-članica Alijanse u blizini naših granica povod je za našu posebnu pažnju, a takođe razlog za korake neophodne za osiguravanje naše bezbednosti u našim interesima - rekao je Peskov, komentarišući izjavu predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana o mogućnosti formiranja turske vojne baze u Azerbejdžanu u okviru Šušinskog sporazuma koji su potpisali Baku i Ankara.

Prema rečima portparola Kremlja, to je pitanje na koje je Rusija usredsredila pažnju.

- Sarađujemo sa Turskom po pitanju stabilizacije situacije u Zakavkazju. U tesnom smo kontaktu i sa Ankarom i sa Bakuom, i sa Jerevanom i smatramo da svi koraci treba da doprinose daljoj stabilizaciji situacije u Zakavkazju, razvoju infrastrukture, logistike, poboljšanju situacije uopšteno, i ne bi trebalo da sadrže neke elemente koji mogu biti razlog za porast napetosti - precizirao je Peskov.

U Šušinskoj deklaraciji, koju su ranije potpisali predsednici Azerbejdžana i Turske, navodi se da će obe zemlje delovati zajedno u slučaju pretnje ili agresije od strane treće države. Takođe se u dokumentu navodi da će strane nastaviti sa modernizacijom oružanih snaga.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna