RUSI SE NE ZAUSTAVLJAJU: Prave novu verziju lovca pete generacije Su-57

Novosti online

16. 06. 2021. u 09:07

MINISTARSTVO odbrane Rusije i konstruktorski biro kompanije „Suhoj“ planiraju da naprave dvosed verziju lovca pete generacije Su-57 u izvoznoj verziji, saopštio je vicepremijer Rusije Jurij Borisov.

РУСИ СЕ НЕ ЗАУСТАВЉАЈУ: Праве нову верзију ловца пете генерације Су-57

Foto: Printscreen

Prema njegovim rečima, takva modifikacija će raširiti potražnju za lovcem među stranim kupcima, odnosno može stvoriti dodatnu potražnju.

- Postoji interesovanje za tu letelicu koje će, prema mom mišljenju, rasti iz godine u godinu kako se naša ruska vojska bude opremala tim modelom. Strani kupci prvo prate kako se ponaša neka vrsta oružja u Oružanim snagama Rusije - saopštio je Borisov tokom radne posete Primorskom kraju.

Kako je ranije saopštio generalni direktor „Rosoboroneksporta“ Aleksandar Mihejev, pet zemalja jugoistočne Azije pokazalo je interesovanje za Su-57.

Su-57 (ranije poznat kao PAK FA) je lovački avion pete generacije, predviđen za uništavanje svih vrsta vazdušnih, kopnenih i nadvodnih meta. Letelica je izvela prvi let 2010. godine. Su-57 ima izuzetne manevarske sposobnosti, opremljen je najnovijom opremom, novim sistemom naoružanja. Napravljen je uz primenu „stelt“ tehnologije.

Na tehničkom forumu „Armija 2018“ potpisan je ugovor o proizvodnji 76 aviona Su-57 za Ministarstvo odbrane Rusije. Planirano je da se njima ojačaju tri vazduhoplovna puka.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju