PUTIN I BAJDEN NA ZAJEDNIČKOJ KONFERENCIJI ZA MEDIJE? Peskov - "O ovoj temi se razmatra"

Novosti onlajn

07. 06. 2021. u 13:03

MOGUĆNOST održavanja zajedničke konferencije za štampu ruskog i američkog predsednika Vladimira Putina i DŽozefa Bajdena nakon njihovog samita u Ženevi se razmatra, ali je za sada ovo nepotvrđena tačka programa - izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПУТИН И БАЈДЕН НА ЗАЈЕДНИЧКОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ЗА МЕДИЈЕ? Песков - О овој теми се разматра

Foto: EPA

- O toj temi se sada razgovara, ali je za sada to nepotvrđena tačka programa – zajednička konferencija za štampu dvojice predsednika. Naravno, ovo mora biti zajednička odluka. I nakon što se usaglasimo na jednu ili drugu opciju, mi ćemo vas obavestiti. Ali u svakom slučaju, predsednik Putin će razgovarati sa novinarima kremaljskog pula na kraju programa u Ženevi - rekao je Peskov novinarima.

Govoreći o mestu održavanja samita, Peskov je rekao da postoje predlozi, ali da će saopštenje biti objavljeno istovremeno sa američkom stranom.

Peskov nije hteo da prokomentariše nedavnu izjavu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, koji je rekao da se Putin „otvoreno podsmeva Bajdenu“.

- Ne moram da komentarišem gospodina Trampa. Treba njega da pitate na kakvo je podsmevanje mislio - rekao je Peskov.

Samit Putin-Bajden biće održan 16. juna u Ženevi. Ranije je portparolka Bele kuće DŽen Psaki saopštila da će Bajden na sastanku sa svojim ruskim kolegom razgovarati o strateškoj stabilnosti, Ukrajini i Belorusiji.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)