SARKISJAN TRAŽI DA SE PREDUZMU ODLUČNE MERE PROTIV AZERBEJDŽANA: Baku negira da je došlo do pucnjave na Jermene

Tanjug

26. 05. 2021. u 00:33

JERMENSKI predsednik Armen Sarkisjan pozvao je državne organe da preduzmu odlučne mere protiv pokušaja Azerbejdžana da naruši jermenski teritorijalni integritet, saopštilo je danas predsedništvo u Jerevanu.

САРКИСЈАН ТРАЖИ ДА СЕ ПРЕДУЗМУ ОДЛУЧНЕ МЕРЕ ПРОТИВ АЗЕРБЕЈЏАНА: Баку негира да је дошло до пуцњаве на Јермене

Armen Sarkisjan

- Azerbejdžanske snage su otvorile vatru na pozicije gde su jermenske vojne snage, na granici u provinciji Gegharkunih. Bilo je žrtava sa jermenske strane. Apelujem na relevantne državne strukture da ulože maksimalne napore i preduzmu oštre mere protiv ovakvih pokušaja i kršenja zakona na granici, kao i pretnje teritorijalnom integritetu Jermenije - izjavio je Sarkisjan, prenosi TASS.

Jermenski predsednik je takođe pozvao međunarodnu zajednicu i sve zainteresovane države da "pokažu da ne tolerišu ovakva dela, te da zauzmu čvrst stav i osude azerbejdžanske akcije".

Ranije je ministarstvo odbrane Jermenije obelodanilo da je jedan jermenski vojnik ubijen u pucnjavi u provinciji Gegharkunih.

Iz Bakua su uzvratili da nisu otvarali vatru na jermensku vojsku i da nemaju veze sa smrću jermenskog vojnika.

Baku: Nismo pucali na Jermene

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane demantovalo je danas optužbe Jermenije da su azerbejdžanske snage pucale preko granice na pozicije jermenske vojske.

Ministarstvo odbrane Jermenije je ranije danas saopštilo da je jermenski vojnik ubijen tokom razmene vatre sa azerbejdžanskim snagama na istočnoj granici sa Azerbejdžanom, prenosi Rojters.

Azerbejdžansko ministarsvo odbrane je navelo u izjavi da je vojnik preminuo u nesreći koja nije imala nikakve veze sa azerbejdžanskom stranom.

Ministarstvo je dodalo da je u kontaktu sa ruskom stranom oko ovog pitanja.

Rusija je pomogla u novembru prošle godine da se omogući prekid vatre u Nagorno-Karabahu, zbog čega su Jermenija i Azerbejdžan bili u oružanom sukobu.

Rusija, koja ima vojnu bazu u Jermeniji, poslala je mirovnjake u Nagorno-Karabah kako bi pomogli u održavanju prekida vatre.

Britanska agencija dodaje da Moskva ima zajednički odbrambeni pakt sa Jermenijom, ali i da neguje prijateljske odnose sa Azerbejdžanom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati