GOVORITI O PODELAMA I RATU JE OPASNO I NEPRIHVATLJIVO: Borelj u ime EU poručio - novo crtanje granica BiH mora da prestane!

Tanjug

09. 05. 2021. u 23:15

VISOKI predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj istakao je večeras da retorika koja dovodi u pitanje integritet BiH i poziva na novo crtanje granica mora da prestane.

ГОВОРИТИ О ПОДЕЛАМА И РАТУ ЈЕ ОПАСНО И НЕПРИХВАТЉИВО: Борељ у име ЕУ поручио - ново цртање граница БиХ мора да престане!

Foto AP

- “Govoriti o secesiji, novim granicama, daljoj etničkoj podeli ili ratu, opasno je i neprihvatljivo - objavio je Borelj na svom blogu uoči rasprave ministara spoljnih poslova EU o zapadnom Balkanu.

On je naveo da se stav EU se nije promenio i da taj blok podržava teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine i da je njena budućnost "kao ujedinjene i suverene države" u EU. Borelj je ocenio da je stanje u BiH "izrazito teško" i da se politička atmosfera nedavno pogoršala, prenosi Hina.

Primetio je da su krajem prošle godine bosansko-hercegovačke vlasti “disfunkcionalno” odgovorile na migrantsku krizu, kao i da je “negativni spin” u razgovorima o izbornim i ustavnim reformama kulminirao pojavom “raznih non-papera”, u kojim je kritikovana uloga EU i SAD i njihovi napori da pomognu u pregovorima.

- “U jednom od tih non-pejpera predlagano je prekrajanje granica u regionu i podela Bosne i Hercegovine na etničkoj osnovi, što je pogoršalo atmosferu i dalo zamah secesionističkoj agendi i zapaljivim reakcijama - napisao je Borelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (2)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade