SPREČENO MASOVNO UBISTVO U SLOVENIJI: Srednjoškolac iz Kranja planirao iz osvete likvidaciju školskih drugova i profesora

Novosti onlajn

28. 04. 2021. u 16:24

SLOVENAČKA policija u saradnji sa američkim bezbednosnim službama sprečili su osumnjičenog muškarca čiji inicijali nisu navedeni da počini masovno likvidaciju u državnoj ustanovi po uzoru na pucnjavu u SAD.

СПРЕЧЕНО МАСОВНО УБИСТВО У СЛОВЕНИЈИ: Средњошколац из Крања планирао из освете ликвидацију школских другова и професора

Foto: Arhiva

Postojala je realna mogućnost i velika verovatnoća da ni za jako kratko vreme došlo do ubistva više osoba - saopštila je na konferenciji za novinare Policija.

Naime, policija je ukratko saopštila da je osumnjičeni naručio i platio oružje i municiju preko interneta i da ga je nameravao da upotrebi protiv ljudi iz svog okružnjea, a kao glavni motiv navedena je osveta.

Prema poslednjim informacijama osumnjičeni je izveden pred istražnog sudiju, koji mu je odredio posle saslušanja pritvor. Takođe saopšteno je i da osumnjičeni od ranije nije bio poznat policiji niti ima kriminalni dosije.

On je kako saopšteno preko interneta kupio poluatomatski pištolj i municiju, a sve je zajedno bilo spakovano u mikrotalasnu pećnicu, zapakovano u paket i iz inostranstva poslato preko pošte osumnjčenom. Međutim pošiljku su zaustavili američki bezbednjaci tačnije Kancelarija za nacionalnu bezbednost, koja je o tome odmah obavestila slovenačku policiju, koja je pokrenula istragu za koju su korištena i tajna sredstva koja su dovela do hapšenja osumnjičenog.

Pojedini slovenački mediji poput mariborske Večeri krenuli su tragom ove priče i saznali da se zapravo radi o srednjoškolcu iz Kranja, koji je zbog problema u školi isplanirao masovni pokolj u svojoj školi poput onog sličnog u SAD. Naime on je na Darknetu naraučio i platio više tipova naoružanja od američkog kupca, a to su registrovali američki bezbednjaci, koji su pratili pošiljku i zaustavili je pred transport ka Evropi, odnosno Sloveniji i odmah o tome obavestili slovenačku policiju.

(24ur)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a