BAKIR OPET PRETI RATOM: Predsednika SDA uhvatila panika, više se ne plaši samo Republike Srpske

Tanjug

04. 04. 2021. u 07:40

PREDSEDNIK Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je, u kontekstu tvrdnji srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva Milorada Dodika da će Republika Srpska postati nezavisna država, a da je realno da to bude i Herceg-Bosna, da se to nikada neće dogoditi.

БАКИР ОПЕТ ПРЕТИ РАТОМ: Председника СДА ухватила паника, више се не плаши само Републике Српске

Foto: EPA

- Nezavisna Republika Srpska i Herceg-Bosna nikada se neće desiti. Mogu samo rat napraviti, što se tiče Herceg Bosne to se više ni ne pominje, treći entitet ni HDZ ne pominje - rekao je Izetbegović sinoć za Federalnu televiziju.

Dodik je ranije u subotu rekao je da ne veruje u budućnost postojanja BiH i da se u političkom smislu zalaže za miran razlaz BiH i etabliranje Republike Srpske kao nezavisne države, koja bi, kako ocenjuje, u tom slučaju sigurno imala i bolji standard.

- Perspektiva je da se obezbede neutralni, mirni uslovi za razlaz u BiH. To nije nikakva nasilna secesija, nego proces koji će omogućiti pravo naroda na samoopredeljenje. To je nešto što jedino vidim u budućnosti u BiH - rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (3)

Bonaparta

04.04.2021. 07:52

To što HDZ javn ne zagovara treći entitet ne znači da tako ne misli. Oni sami nemaju legalnog predstavnika u predsedništvu. Komšića ste im vi nametnuli, ali sledeći put sigurno nećete. Drugo ko će da ratuje. Misliš da je tvoj narod glup pa će da gine za vas. U skupa službena kola ne možete više da uđete koliko ste se NATO ili, a narod gladuje. Izađi van kruga Baš Čaršije pa pogledaj kako ti narod živi. Tih par stotina ISIS ovaca koji su se vratili sa ratišta počistiće kao metlom za dan i to tvoji, a onda će doći po tu političku kliku koja štiti svoje bogatstvo a ne BiH.

Memo

04.04.2021. 16:19

Bakir bi Opet u trezor..gde ga je babo u proslom ratu sklonio..A neka drugi ratuju..SDA taktika zavadi,zatruj pa vladaj..E nece moci Bake..