UVODE TOTALNO ZAKLJUČAVANJE, RESTRIKCIJE NA GRANICAMA: Slovenija će sutra pojačati mere protiv korone

Tanjug

28. 03. 2021. u 18:13

SLOVENIJA će sutra pojačati ograničenja na svojim granicama pre uvođenja jedanaestodnevnog potpunog zaključavanja tokom Uskrsa, odlučila je Vlada.

УВОДЕ ТОТАЛНО ЗАКЉУЧАВАЊЕ, РЕСТРИКЦИЈЕ НА ГРАНИЦАМА: Словенија ће сутра појачати мере против короне

Foto: EPA

Putovanje u zemlje sa crvene liste, na kojoj su svi susedi Slovenije, biće zabranjeno, osim prekograničnih putnika, tranzita, robe i nekih drugih izuzeća, rekao je novinarima ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs, prenela je STA.

Osim svakodnevnih prekograničnih putnika, koji već moraju da se testiraju na svakih sedam dana brzim testom na antigen, svi putnici će morati da pokažu PCR test urađen u zemlji EU ili šengenskoj zoni kako bi izbegli obavezni karantin.

U prelaznom periodu do zatvaranja škola 1. aprila, prekogranični učenici će takođe biti izuzeti.

Foto EPA

Hojs je rekao da je glavni razlog zašto su mere na granici morale biti pojačane to da bi se sprečio očekivani nagli porast putovanja tokom Uskrsa, kada mnogi iz bivše Jugoslavije koji ovde rade posećuju svoje porodice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)