NEĆEMO DA NAS UCENJUJU BRITANCI: Le Drijan poručio AstraZeneki da ispuni obaveze prema EU

Tanjug

26. 03. 2021. u 21:10

FRANCUSKI ministar spoljnih poslova Žan-Iv Le Drijan poručio je da Evropa neće dozvoliti da bude ucenjena od Velike Britanije zbog isporuka vakcina kovida 19.

НЕЋЕМО ДА НАС УЦЕЊУЈУ БРИТАНЦИ: Ле Дријан поручио АстраЗенеки да испуни обавезе према ЕУ

Foto: Tanjug/AP

„Moramo da uspostavimo takav odnos u saradnji sa Britanijom koji bi omogućio da AstraZeneka ispuni svoje obaveze potpisane sa Evropskom unijom, i da svako dobije ono što mu je potrebno kada su vakcine u pitanju “, rekao je Le Drijan za televiziju „Frans anfo“.

Le Drijan je naglasio da EU ne pristaje na ucene i ne može da plaća cenu britanske strategije u vakcinaciji kojom se išlo što masovnije u imunizaciju prvom dozom, a da pri tome nije vođeno računa o blagovremenom obezbeđivanju potrebne druge doze vakcine protiv kovida 19, prenosi Rojters.

Francuski ministar je rekao i da je Britanija nadmašila EU u procesu imunizacije zato što je bila fokusirana isključivo na masovnu upotrebu prve doze vakcine, dok je Evropa davala i prve i druge doze.

Zemlje Evropske unije smatraju da su oštećene tokom distrubucije ugovorenih vakcina, pre svega od proizvođača AstraZeneka, a da su neke zemlje bile privilegovane, poput Britanije.

Zboh toga su zemlje EU ove nedelje povećale nadzor nad izvozom vakcina protiv kovida 19, navodi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024