HRVATSKI generali i profesori, general Ivan Tolj, general Ivan Kapular, admiral Davor Domazet Lošo, prof. dr.sc. Andrija Hebrang, prof.dr.sc. Slobodan Prosperov Novak i akademik Josip Pečarić, reagovali su skandaloznim saopštenjem za medijie na gostovanje srpskog patrijarha Porfirija na HRT-u. Zbog toga su otvoreno tražili smene i ostavke na nacionalnoj televiziji.

popov

21.03.2021. 17:24

ovo je STRAH onih koji su nemocni da dijalogom razgovaraju o bilo kojoj temi,,na ljudski i otvoren nacin..dijalogom umnih ljudi.nemora se slagati ni u jednoj tacki dialoga niko..ali da postoji dialog;;to je nesto sto je jedan ljudski i normalan pocetak razgovora ljudi..e on nemoze kao takav ni da nastane ;;zbog STRAHA i nemoci aktera za dijalogom..boje se da neizgube podlogu pod nogama..neka im je prosto i od boga i od naroda!!

Jasta

21.03.2021. 17:30

Istinski bolestan narod. "Nije moguće da ne zna što Hrvatima znači Stepinac, kojega čak i mali deo neverujućih Hrvata smatra moralnom veličinom i vertikalom " To dosta toga objasnjava, mozda cak i sve.

Nije Mala Nije Mala

21.03.2021. 17:31

Дивно подсећање зашто не треба да имамо било какве односе са потурицама (покатоличеним и исламизованим Србима). Свако ко је видео интервју Његове Светости Патријарха Србског, и ко има зрно мозга у глави, видеће да је то било у најбољој намери, умерено и помирљиво, али авај - то код крвата не пролази. Они усташе стављају под знак навода, као да је то нека измишљотина, и нас (еј: ОНИ НАС ) оптужују за прекрајање историје!! Најбоље је оставити их на миру да се у свом брлогу боре са својим демонима прошлости. Позивају се на Криста и његову правду, али кад дођемо Богу на истину - ко ће у пакао а ко у рај знамо сви врло добро: њихове грехове ни све реке, ни Јадранско море не могу да оперу...

nele011

22.03.2021. 05:29

@Nije Mala Nije Mala - Pa jesu Srbi prekrajali granice. IZVUKLI smo ih iz austriskih stala i konjusnica i napravili im drzavu. To je ono sto njih NAJVISE BOLI. Zato i pisu o gomili svojih kraljeva, a kojima se ni grob ne zna. Nema njima leka.

Ljiljka

21.03.2021. 17:38

Мати моја, просто да не поверујем шта читам... Нема ту спаса, то је дубински, до темеља залуђено!

Darko1963

21.03.2021. 17:39

Ja da sam na mestu partrijarha, obelodanio bi neke od tih pisama celokupnoj javnosti da napokon ti koji se bune se upoznaju sa sadržinom, mada sumnjam da oni to već neznaju šta piše. Nezna običan narod, ko šta se prave kćerke od Pavelića da neznaju šta je bilo u Jasenovcu. Ko šta su okolo nacističkih logora smrti znali nemci, tako su okolo logora smrti ustaša znali i Hrvati. Dobro je svima poznata igra ustaša, zato su i amerikanci bili u ratu sa NDH, ili je možda Truman i Čerčil bili lažovi pa su lagali svoje nacije o dešavanjima na Balkanu.

Milos

21.03.2021. 17:45

Kada cete Pavelica i Luburica da predlozite za svece? Vreme je sta cekate. Sto vise pobijenih Srba, narocito zena i dece, to veci Hrvat. Jadni i bedni ste svi odreda, ovo sto ste napisali i potpisali. Da li u vasim glavama postoji jos nesto, osim mrznje prema Srbima.

MiR

21.03.2021. 17:57

Ovi Hrvati su beznadezni slucajevi. Bolest je to kad svoja nedela pripisuju nama. Nema ni naznake suocavanja sa sopstvenom genocidnom celokupnom istorijom. Dodvoravaju se Jevrjima a bas su oni svedoci i nase i svoje golgote. Neverovatni su ustaski zlocini, zato niko i ne moze da veruje, pogotovo njihovi potomci. Ali Bog broji i ne zaboravlja, ne smemo ni mi. Vecna slava i pokoj dusama srpskih i ostalih mucenika, ustasama vecni pakao.

Pera

21.03.2021. 18:25

Očekujem da će pod hitno Hrvatska službeno poslati diplomatski protest /notu/ Srbiji i tražiti da u buduće za ovakve intervjue moramo pitati za odobrenje kvazi admirala Lošu i njegove pajdaše.Pitanja će naravno dostavljati oni a i odgovor mora biti usklađen sa NDH-zovskom politikom koja se provodi prema Srbima u "lepoj njihovoj". Čudo da na popisu nema i general- šofera Ljube Ćesića Rojsa bez čije se mudrosti ne može ništa takvo da rešava.

Tom

22.03.2021. 00:29

Никада нису денацификозавани, одрасли су крштећи дјецу на одру Степинца. Крунослав Драгановић је доведен да живи у Југославији као слободан или можда заслужан грађанин. Наше највеће стјециште је Јасеновац а њихово Блајбург. Једини народ који је имао логоре за дјецу. Без стида и душе

Pera

24.03.2021. 18:08

@Tom - Ne može se nikako upoređivati Jasenovac i Blajburg. Dok je Jasenovac mesto stradanja nedužnih civila,žena i dece Blajbur je stradanje ratnih zločinaca koji nisu hteli da se predaju i da im se sudi nakon rata. Nema dokaza da su u Blajburgu stradali civili posebno žene i deca.

Nikola Ćirilica

22.03.2021. 01:11

Одломак из књиге "Јелена 93." "Хоће траг да нам затру. Док год ми постојимо, они неће моћи да забораве да су једном издали."

Pedja

22.03.2021. 06:13

@the zika - Mislim da gresis, ovo je brzo saopsteno da se zastiti njihova velikoustaska tvorevina. Nisu oni kao nas SANU koji se ogradjujeod svega da nedaj boze neko uperi prst u njih kao velikosrbe, a oni jos uvek zive u Jugi.

Boris

22.03.2021. 03:34

Mi Krajisnici znamo ko su ti ljudi- neljudi tako da sto reci mozda ih ohrabrivati da nastave da velicaju svoje gromade Pavelica,Francetica,Bobana,Milosa,Filipovica i ostale zlocince,91.godine u prolece na misi-Bogosluzenju njihov tadasnji kardinal Franjo Kuharic na propovedi rece citiram.Zmaja treba ubiti i ne samo to treba ga iseci na komade i ne samo to jer se zmaj kao mitsko bice moze ponovo spojiti treba mu dusu uzeti.Dragi moji Srbi Zmaj je JNA a dusa je Srpski narod e takvi su njihovi velikodostojnici

Goran

22.03.2021. 05:01

Pa kako da ga pita kad sve što su ovi nazovi generali rekli je laž kako da laže čovek za vas. Eto sad ste rekli šta imate pa nek vam se smeje i Srbija i Hrvatska koga briga i za kraj ne postoji crkva na planeti iznad čijih vrata piše sačuvaj nas Bože kuge, gladi i Srba već piše Hrvata. Pogledate li se bar nekad u ogledalo sram vas bilo a samostalni, nezavisni i slobodni ste malo sutra...

ii

26.03.2021. 07:23

Porfirije gresi sto uopce usporedjuje Beograd, Zagreb i Ljubljanu sa pravoslavnog stanovista. To mu je doslo valjda od boravka u Zagrebu u srpskoj pravoslavnoj gimnaziji sto je daleko ispod njegove sadasnje funkcije i nivoa. Mora se izabrati novi mitropolit zagrebacko-ljubljanski a Porfirije neka se posveti sluzbi na dobrobit svih pravoslavnih Srba diljem svijeta.