RUSI PREDLAŽU "BANDIĆEV TRG": "Otišao je izuzetan čovek, veliki prijatelj naše zemlje"

J.KERBLER

01. 03. 2021. u 13:39

RUSKI ambasador u Hrvatskoj Andrej Nesterenko predložio je da jedan od zagrebačkih trgova bude nazvan po Milanu Bandiću. Prvi je to predložio bivši ruski ambasador Anvar Azimov, koji je zagrebačkog gradonačelnika koji je iznenada umro od infarkta nazvao 'prijateljem i bratom'.

РУСИ ПРЕДЛАЖУ БАНДИЋЕВ ТРГ: Отишао је изузетан човек, велики пријатељ наше земље

Foto: Printskrin

- Otišao je izuzetan čovek, veliki prijatelj naše zemlje, Ruske Federacije - rekao je ambasador Nesterenko, zahvalivši Bandiću što je godinama omogućio da ruska deca iz beslana nakon terorističkog napada letuju u Hrvatskoj. I zbog toga Vladimir Putin je odlikovao Milana Bandića Visokim redom prijateljstva za doprinos bilateralnim odnosima, a ruski ambasador kaže da će sećanje na gospodina Bandića uvek će biti u njihovom srcu. Ako će nešto po pitanju da se trg nazove po Bandićevom imenu ovisiti o meni, spreman sam da uradim te korake - naglasio je on.

Brojni Zagrepčani upisuju se u knjigu žalosti, a sahrana Milana Bandića biće u sredu na zagrebačkom groblju Mirogoj. Želja je gradonačelnika bila da ne bude pokopan u Aleji zaslužnih građana, već među običnim ljudima, što će mu biti i ostvareno.

I dok većina iskazuje poštovanje prema dvadesetogodišnjem gradonačelnikom stažu za vreme kojeg je velikim delom učinio Zagreb metropolom ima i onih koji silom žele da umanje njegove zasluge i gotovo neukusno govore o preminulom prvom čoveku grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda