PRESUDA UBICI IZ SPLITA: Filipu Zavadlavu 40 godina robije zbog trostrukog ubistva

Novosti onlajn

23. 02. 2021. u 13:44

ПРЕСУДА УБИЦИ ИЗ СПЛИТА: Филипу Завадлаву 40 година робије због троструког убиства

Foto: Printscreen/Jutjub/CROPIX

SUDSKO veće Županijskog suda u Splitu osudilo je Filipa Zavadlava zbog trostrukog ubistva na 40 godina zatvora.

Optužnica Županijskog državnog tužilaštva tereti Zavadlava da je 11. januara 2020. na Šperunu sa 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vreme ubistva nalazili na dva motocikla.

Osim za trostruko teško ubistvo tereti se i za nedozvoljeno držanje oružja i opšteopasnu radnju.

U završnom govoru zamenik Županijskog državnog tužilaštva Žarko Štrbac zatražio je za Zavadlava 50 godina zatvora.

Branko Šerić, advokat Zavadlava je ranije najavio da će se žaliti na presudu i rekao da ne zna da je toliko visoka kazna ikad do sad izrečena neuračunljivoj osobi.

Zavadlav će ostati u pritvoru do pravosnažnosti presude.

Podsetimo, Zavadlav se nakon krvoprolića u Varoši predao splitskoj policiji samo nekoliko sati nakon ubistva. Uhapšen je u kafiću u blizini Policijske uprave splitsko-dalmatinske, a pre toga je u obližnji kontejner bacio pušku koju su kasnije pronašli istražitelji.

"Ja nisam kriv"

Na ročištu koje je održano 19. februara, Zavadlav je rekao da nije kriv i sudu je predložio da ga nominuju za Nobelovu nagradu za mir.

- Ja sam u to vreme bio na moru, a uhapšen sam na temelju nečije insinuacije. Ja to nisam uradio. Zašto bih to uradio? Još me niko nije uverio da sam ja osoba koja je pucala. Žao mi je što živimo u društvu u kojem se događaju ovakve stvari. Iz ovoga se treba izvući pouka - rekao je Zavadlav ponavljajući da nije kriv za delo koje mu se stavlja na teret.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)