DIRLJIVA SLIKA: Pesma, cveće, sveće, svetla na skupštini grada po liku Balaševića - Sarajevo se oprašta od Panonskog mornara (FOTO)

Tanjug

21. 02. 2021. u 00:11

VEČERAS je sarajevska gradska skupština osvetljena u čast Đorda Balaševića, a Sarajevo i njegovi građani opraštaju se od ovog velikog umetnika.

ДИРЉИВА СЛИКА: Песма, цвеће, свеће, светла на скупштини града по лику Балашевића - Сарајево се опрашта од Панонског морнара (ФОТО)

Foto: Tanjug/Radio Sarajevo

Gradonačelnik Abduzlah Skaka na društvenim mrežama je napisao kako je Balašević bio poseban u svemu: muzici, ljudskosti, ali i istinskoj zaljubljenosti u Sarajevo, prenosi Klix.ba.

"U vremenima najvećih iskušenja, celom je svetu pokazao svoju veličinu. Verujemo da nas on i u ovom trenutku vidi i čuje. Zato, želim mu u ime svih Sarajlija reći - Hvala ti Đole", napisao je Skaka.

Dodao je da će Balašević svojim stihovima i muzikom živeti večno i da ga Sarajevo neće zaboraviti.

Građani Sarajeva okupljaju se večeras na platou ispred Skenderije, a skup je organizovan putem društvenih mreža.

Okupljanje pred Skenderijom ima i simboličku težinu, jer je Balašević tu održao svoj poslednji koncert u Sarajevu, 2018. godine.

Pored sveća, neke Sarajlije donele su i plišane bele zečeve koji su postali simbol Balaševićevih koncerata i pesme "Neki novi klinci".

Balašević je preminuo u petak u 68. godini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)