DŽIHADISTA IZ BOSNE I DALJE U SIRIJI: Ratovao protiv Srba, a sad u Idlibu čuva poslednje uporište "Nusra fronta"

Novosti online

08. 02. 2021. u 09:01

RADIKALNI vehabijski vođa iz Gornje Maoče Nusret Imamović, kojeg je američki Stejt department 2014. godine stavio na specijalnu listu deset najtraženijih terorista na svetu, i dalje se krije u Siriji, u koju je iz BiH otišao 2013. godine.

ЏИХАДИСТА ИЗ БОСНЕ И ДАЉЕ У СИРИЈИ: Ратовао против Срба, а сад у Идлибу чува последње упориште Нусра фронта

Foto: Printskrin

- Iako su vojni zvaničnici Libije tvrdili da je Imamović nakon kraha (terorističke) "Islamske države" u Siriji sa porodicom pobegao u Tripoli, gde se pridružio snagama Vlade nacionalnog sporazuma, novi svedoci Tužilaštva BiH sada tvrde drugačije - piše današnji sarajevski "Dnevni avaz".

List navodi da je reč o sirijskim ratnicima koji su krajem 2020. izručeni BiH, a u Siriji su se nalazili od 2013. godine i imali direktan kontakt sa Imamovićem.

Prema informacijama iz krugova bliskih Tužilaštvu BiH, svedoci tvrde da se Imamović i dalje krije u sirijskoj pokrajini Idlib, jednom od poslednjih uporišta "Nusra fronta".

SAD su za njim raspisale veliku novčanu nagadu i, ukoliko bi bio otkriven, sirijske snage bi ga odmah predale Amerikancima.

Tokom rata Imamović je bio pripadnik jedinice "El mudžahid", a nakon rata je otišao u Ujedinjene Arapske Emirate, gde je diplomirao na Fakultetu za šerijatsko pravo, te se vratio u BiH.

Imamović je neko vreme živeo u Zavidovićima, da bi se 2006. godine preselio u Gornju Maoču, koju je pretvorio u vehabijsko uporište.

Više informacija o ratu u Siriji i situaciji na Bliskom istoku možete pročitati KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)