POLICIJA UHAPSILA 27 OSOBA: Osumnjičeni da su lažirali saobraćajke, “naplatili” 250.000 €

Novosti online

03. 02. 2021. u 21:22 >> 21:25

ISTARSKA policija uhapsila je juče i danas više osoba zbog sumnje da su varali osigurajavaća društva tako što su planirali izmišljene saobraćajne nesreće.

ПОЛИЦИЈА УХАПСИЛА 27 ОСОБА: Осумњичени да су лажирали саобраћајке, “наплатили” 250.000 €

Foto AP

Policijski službenici uhapsili su 27 osoba, a tvrde da su 57-godišnjak, koji se već od ranije nalazi u istražnom zatvoru, dvojica 48-godišnjaka i 50-godišnjakinja počinili kaznena dela zločinačkog udruženja, prevara, falsifikovanje dokumenata...

Ostali osumnjičeni terete se da su počinili kazneno delo prevare i pomaganja u prevari.

Policija tereti 57-godišnjaka da je u periodu od 2012. do 2018. godine na području Istarske županije u dogovoru s drugoosumnjičenim 48-godišnjakom planirao i dogovarao više izmišljenih saobraćajnih nesreća, javlja “Večernji list”.

Učesnike nesreća pronalazio je 48-godišnjak, koji im je za to davao novčanu naknadu, a te su osobe policiji prijavljivale nesreće i odlazile na hitni prijem u bolnicu i žalile se na povrede koje su ranije dogovorile sa 48-godišnjakom.

Dobiveju medicinsku dokumentaciju 57-godišnjak je potom predavao trećeosumnjičenom 48-godišnjaku, inače medicinskom tehničaru, koji je u bolnici neovlašćeno izrađivao nove specijalističke nalaze, unoseći u njih povrede, koje svojom prirodom udovoljavaju uslovima za ostvarivanje naknade štete od osiguravajućih društava.

Kako navodi hrvatski list, policija tereti 50-godišnjakinju da je u dogovoru sa 57-godišnjim muškarcem, kao zastupnica osiguravajućeg društva, za prethodno dogovorene saobraćajne nesreće radila polise osiguranja, i to bez znanja osoba koje su bili učesnici izmišljenih nesreća, pa se u njihovo ime potpisivala i plaćala premije za sačinjene polise kako bi se iste aktivirale, a novac za to je osiguravao 57-godišnjak.

Ali, osumnjičeni se terete da su osiguravajuća društva varali i u stvarnim nesrećama. Kada su učesnici stvarnih saobraćajnih nesreća dolazili na hitni medicinski prijem u bolnicu, trećeosumnjičeni 48-godišnjak im je nudio pomoć oko naplate naknade štete zbog zadobivenih povreda, pa ih je upućivao na 57-godišnjaka. Posle dogovora, postupao bi s njihovom medicinskom dokumentacijom kao i u slučaju lažiranih udesa. Osim na taj način, učesnike stvarnih prometnih nesreća pronalazio je i drugoosumnjičeni 48-godišnjak.

Dobijeni novac 57-godišnjak, dvojica 48-godišnjaka i 50-godišnjakinja delili su između sebe. a pretpostavlja se da su oštetili osiguravajuća društva za više od 250.000 evra.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni