HRT SKINUO FILM SA SCENOM KRAĐE TUĐMANOVIH I MILOŠEVIĆEVIH KOSTIJU: Ponovo odložena projekcija Brešanovog ostvarenja "Koja je ovo država"

V.C.S.

03. 02. 2021. u 17:37

JEDNA od glavnih tema u Hrvatskoj ovih dana je skidanje crne komedije Vinka Brešana "Koja je ovo država" sa drugog programa HTV-a. Ovo je po drugi put da je ovo ostvarenje skinuto sa TV repertoara u poslednja dva meseca, uz obrazloženje da ne može da bude emitovano 4. februara, za kad je planirano, na dan sahrane Miroslava Tuđmana, sina bivšeg hrvatskog predsednika. Tuđman mlađi je preminuo od posledica virusa korona, 31. januara.

ХРТ СКИНУО ФИЛМ СА СЦЕНОМ КРАЂЕ ТУЂМАНОВИХ И МИЛОШЕВИЋЕВИХ КОСТИЈУ: Поново одложена пројекција Брешановог остварења Која је ово држава

Foto: Jutjub/Printskrin

HRT je isti Brešanov film s programa skinuo i u decembru, posle velika halabuke koja se oko njega podigla u Saboru, jer je trebalo da bude emitovan na godišnjicu smrti Franje Tuđmana, 10. decembra.

Film "Koja je ovo država", srpsko-hrvatska koprodukcija od pre dve godine, govori o jednom razočaranom, suicidnom hrvatskom generalu, zatim o ministru u hrvatskoj vladi, koji se dobrovoljno zatvara u znak protesta u zatvorsku ćeliju, kao i o roditeljima - Hrvatima, Srbima i Bošnjacima, koji su ukrali kovčege sa posmrtnim ostacima pokojnih predsednika Hrvatske i Srbije, Tuđmana i Slobodana Miloševića, da bi naterali svoje vlade da pronađu grobove njihove dece poginule u ratu.

Između ostalih, u filmu glume Lazar Ristovski, Goran Bogdan, Branko Cvejić, Sebastian Kavaca (poznat iz serije "Senke nad Balkanom")... Scenarista je Mate Matišić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)