MAJKA TROJE DECE DILOVALA DROGU? Podignuta optužnica protiv žene (27)

Novosti online

01. 02. 2021. u 13:48

TUŽILAŠTVO Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Amine Č. (27) zbog dilovanja droge i prosledilo je sudiji za prethodno saslušanje Opštinskog suda u Kiseljaku.

МАЈКА ТРОЈЕ ДЕЦЕ ДИЛОВАЛА ДРОГУ? Подигнута оптужница против жене (27)

Foto: Arhiva VN

Čehićeva se tereti da je u dužem periodu, pa sve do hapšenja 28. septembra 2020, na području Kiseljaka nabavljala određenu količinu opojnih droga amfetamin i kanabis.

Drogu je čuvala u svojoj kući u Kiseljaku, u kojoj živi sa nevenčanim suprugom i troje maloletne dece.

Tu je čuvala decu i pripremala drogu u odgovarajuća pakovanja radi dalje prodaje kupcima. Pripremljena pakovanja preprodavala je konzumentima opojne droge, među kojima su A. Z, Z. B, S. H. i drugim licima na način da je sa kupcima telefonom unapred dogovarala vreme i mesto prodaje.

Prilikom pretresa kuće i “poršea” 28. septembra 2020. pronađeni su PVC vreća sa kanabisom mase 485,46 grama, staklena tegla u kojoj se nalazi svetložuta materija – 27,677 grama (amfetamin).

Potom je hemijskim veštačenjem konstatovano da zaplenjena droga sadrži psihotropne supstance Tetrahidrokanabinol (THC). Nađena je i smeđa vrećica u kojoj se nalazi digitalna vaga za vaganje droge, te dva mobilna telefona kojim je kontaktirala sa konzumentima.

Čehićeva se tereti za krivično delo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za što je u Krivičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine predviđena kazna zatvora od jedne do 10 godina, piše Crna hronika.

(Srpskainfo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a