DANO BUDI MIRNA, STIŽEMO! Neverovatan snimak spasavanja starice iz ruševina, ceo zid pao na nju (VIDEO)

Novosti online

30. 12. 2020. u 16:06

PRIZORI iz Majskih Poljana, glinskog naselja koje je pogodio razorni zemljotres, prilično su potresni.

ДАНО БУДИ МИРНА, СТИЖЕМО! Невероватан снимак спасавања старице из рушевина, цео зид пао на њу (ВИДЕО)

Foto: Facebook

Meštani su prestrašeni, a kuće razorene. Spasilačke ekipe danonoćno pretražuju ruševine, a u jednoj takvoj akciji izvučena je i jedna starica, živa i zdrava.

Inače, predsednik Hrvatske gorske službe spasavanja (HGSS), Josip Granić, izvestio je da su tokom noći pripadnici te službe obišli 84 sela i zaseoka na potresom pogođenom području, i istakao da nigde nisu zatekli ljude pod ruševinama ili one kojima je potrebna hitnu pomoć.

- Zatekli smo ljude napolju, nigde nije zatečen neko pod ruševinama ili da treba hitnu pomoć. Imali smo, doduše, dve osobe s lomovima ruku, koje smo zbrinuli i predali hitnoj medicinskoj pomoći - rekao je Granić.

Potvrdio je da je razorni potres od utorka snage 6,2 po Rihteru pogodio područje od Siska do Hrvatske Kostajnice, da su centar Petrinje i stare zgrade u njemu srušene i oštećene, da je oštećen i dobar deo okolnih zgrada, ali da nisu srušene.

- Grad je oštećen, ali nije srušen, to je grad koji je, ipak, ostao na nogama - naglasio je.

(Radio Banovina)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)