PROTESTI ZBOG MIGRANATA: Meštani Blažuja izašli na ulice, hiljade azilanata u njihovom komšiluku

Novosti online

27. 12. 2020. u 17:02

MEŠTANI Blažuja u Bosni i Hercegovini protestovali su zbog situacije u vezi sa migrantima u tom naselju kod Sarajeva, tvrdeći da ih migranti napadaju i da kradu.

ПРОТЕСТИ ЗБОГ МИГРАНАТА: Мештани Блажуја изашли на улице, хиљаде азиланата у њиховом комшилуку

Foto: EPA

Oni se protive se proširenju kapaciteta za smeštaj migranata i ističu da se ne osećaju bezbedno.

Planirano je da u kasarni Blažuj bude smešteno oko 350 migranata, ali ih je tamo trenutno više hiljada.

Meštani navode da se tamo već nalazi između četiri i šest hiljada migranata, a u blizini postojećeg kampa gradi se još smeštajnog kapaciteta.

- Iznad kasarne im prave drugi kamp bez ikakvog pitanja građana, doneto je 30 kontejnera, grade dve zgrade - rekla je Belma Ćustović, za koju se navodi da živi u neposrednoj blizini kasarne.

Meštani su se zbog navodnih problema koje prave migranti obratili mesnoj zajednici, opštini, Ministarstvu bezbednosti, ali tvrde da niko, osim medija, nije reagovao na njihove apele i peticije.

Oni su ranije tražili pojačane policijske kontrole u kampu, ali Ćustović napominje da ima mnogo izlaza i ulaza u kamp koje policija ne može da iskontroliše.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)