BILA MI JE KAO ĆERKA, PUNO JE RADILA: Kolege se opraštaju od hrvatske doktorke koja je sebi oduzela život

Novosti online

01. 12. 2020. u 20:19

БИЛА МИ ЈЕ КАО ЋЕРКА, ПУНО ЈЕ РАДИЛА: Колеге се опраштају од хрватске докторке која је себи одузела живот

Foto Tanjug-AP

U NOĆI između nedelje i ponedeljka 41-godišnja doktorka sa Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu oduzela je sebi život.

Tu vest je potvrdila i deirektorka bolnice Alemka Markotić, a kako je bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor napisala na svom tviter nalogu doktorka koja je sebi oduzela život nije mogla da podnese teret smrti pacijenata od virusa korona.

Dr. Adriana Vince koja je sarađivala sa pokojnom doktorkom je pričala za Indeks, i rekla je da je duboko potrešena ovom vešću.

- Ona mi je bila najbliža saradnica, bila mi je kao kći. Puno je radila, imala je naporan raspored kao svi mi, situacija je posebno teška, od februara radimo s kovid-pacijentima, njena smrt me je jako pogodila - kazala je dr. Vince.

Doktorka koja je od dana kad je korona virus potvrđen u Hrvatskoj bila na prvoj liniji u borbi protiv epidemije.

- Kada radite u nenormalnim uslovima, kada se radno vreme pretvara u kompletan život, odnosno struka preuzima kontrolu nad vašim životom, bilo je za očekivati da će se dogoditi porast tog sindroma sagorevanja na poslu i da će sve veći i veći broj zdravstvenih delatnika, uključujući lekare, pucati na poslu i da taj stres i gomilu tog psihofizičkog napora neće biti u stanju da procesuiraju na jedan normalan način - rekla je predsjednica Hrvatskog udruženja bolničkih lekara Ivana Šmit.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)