ULTIMATUM BUDVANSKIH UGOSTITELJA: Preispitajte odluku ili protestujemo

Vijesti, RTCG

19. 10. 2020. u 14:13 >> 14:28

LOKALI u Budvi od jutros su zatvoreni, a ugostitelji su upozorili da će sutra u podne, kada ističe rok od 48 sati koji je dat Nacionalnom koordinacionom telu za zarazne bolesti (NKT) da preispita odluku, organizovati veliki protest ispred Starog grada.

УЛТИМАТУМ БУДВАНСКИХ УГОСТИТЕЉА: Преиспитајте одлуку или протестујемо

B. Dabić

Nezadovoljni što su označeni kao glavni krivci pogoršanja epidemiološke situacije u metropoli turizma, ugostitelji su upozorili da zatvaranje lokala vodi u ekonomsku propast, a dve hiljade radnika moglo bi da ostane bez posla.

Protest ugostitelja podržali su čelnici Opštine i Skupštine opštine Marko Carević i Krsto Radović, dok je predsednik NKT Milutin Simović rekao da razume stavove ugostitelja.

Carević je sinoć saopštio da je odluka NKT-a o zatvaranju ugostiteljskih objekata sa pravom naišla na negodovanje brojnih ugostitelja i zaposlenih u ovoj delatnosti u tom gradu.

Kako on ocenjuje, više je reč o političkoj, nego o zdravstvenoj odluci jer se cilj, kako navodi, može postići na manje drastičan način.

-Verujem da svi delimo zabrinutost zbog pogoršanja epidemiološke situacije koju izaziva korona virus zbog čega je odgovornost na svima nama da svojim ponašanjem utičemo da se ona suzbije a posledice svedu na minimum-, navodi se u saopštenju Carevića.

Kako dodaje, neophodno je i da se oživi posrnula ekonomija koja svoj krah doživljava upravo u ovom periodu kada je javni dug dosegao 90 odsto BDP-a i galopirajuće raste.

-Mislim da niko nije za to da se neodgovornim ponašanjem ugrožava zdravlje građana, ali moram da apelujem na sve da čuvaju i ekonomsko zdravlje svih građana, posebno nas koji živimo na primorju a koji smo neodgovornom politikom Vlade Crne Gore, koja je u sred letnje sezone zatvorila granice za naša primarna tržišta, dovedeni na ivicu egzistencije-, piše u saopštenju Carevića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024