POLICIJA PRETRESLA KUĆU NAPADAČA IZ ZAGREBA: Do puške došao preko oca ratnog veterana, porodica prisustvovala prepadu policije

Tanjug

13. 10. 2020. u 00:08

ПОЛИЦИЈА ПРЕТРЕСЛА КУЋУ НАПАДАЧА ИЗ ЗАГРЕБА: До пушке дошао преко оца ратног ветерана, породица присуствовала препаду полиције

Foto: Facebook

POLICIJA je pretresla kuću mladića Danijela Bezuka, koji je jutros na Markovom trgu u Zagrebu ispred ulaza u zgradu vlade s više metaka ranio policajca, a zatim izvršio samoubistvo.

Porodičnu kuću u selu Kletište kod Kutine u kojoj je Bezuk živeo sa roditeljima policija je ogradila, a ispred kuće bila su policijska vozila.

U toku pretrage kuće bili su prisutni roditelji napadača i njegov brat.

Pretpostavlja se da je mladić preko svog oca, ratnog veterana, došao do oružja. Prema informacijama koje su se do sada pojavile, reč je o automatskoj pušci, ali za to još nema zvanične potvrde.

Direktor policije potvrdio je da je reč oružje pronađeno, kao i da je policija u porodičnoj kući napadača gde želi da uđe u trag poreklu oružja i prikupi druge dokaze ili informacije o motivu.

Ujak napadača, Mate Bezuk, koji živi u jednoj od susednih kuća rekao je da njegov nećak "nije bio agresivan ni korumpiran, a đavo zna šta mu je palo na pamet".

Takođe je opisao kako je saznao za napad.

- Kolega mi je poslao poruku i napisao: ''Vaš nećak je pucao na policiju i navodno sebi oduzeo život''. Rekao sam da o tome ništa ne znam, čuo sam na vestima da se nešto dogodilo u Zagrebu, ni na kraj pameti mi nije bilo da je on otišao u Zagreb - ispričao je Bezukov ujak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)