SDA: Dodikova poseta Zagrebu opasnost za destabilizaciju BiH

Tanjug

16. 09. 2020. u 12:11

DANAŠNJA poseta srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika Zagrebu, uznemirila je bošnjačke i hrvatske zvaničnike u Sarajevu, a nakon reagovanja dvojice članova Predsedništva BiH Šafika DŽaferović i Željka Komšića, oglasila se SDA Bakira Izetbegovića, ocenivši da ta poseta, kako tvrde, nosi "opasnost za dodatnu destabilizaciju BiH".

СДА: Додикова посета Загребу опасност за дестабилизацију БиХ

Foto: Tanjug

Dodik će se popodne sastati odvojeno sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanović i premijerom Andrejem Plenkovićem, najavljeno je ranije iz njegovog kabineta.

Iz SDA kažu da je u pitanju potpuno zaobilaženje institucija BiH i predsedavajućeg Predsedništva BiH, što je trenutno DŽaferović, kako navodem "jako loša poruka zvanicnog Zagreba" prema BiH.

"Izuzetno je štetno da predsednik Hrvatske ignoriše poziv Predsedništva BiH za razmenu poseta, a istovremeno prima Dodika koji neprestano preti podelom države BiH, blokira rad državnih institucija i evroatlantski put zemlje, vređa Bošnjake i Hrvate nazivajući ih za skupštinskom govornicom balijama i ustašama, kao i što im onemogućava njihovo pravo na legitimne predstavnike u Vladi RS-a", navodi se u saopštenju SDA, preneo je sarajevski portal Klix.

Iz te stranke su pozvali Milanovića i Plenkovića da, kako kažu, imaju u vidu izuzetnu važnost odnosa BiH i Hrvatske, kao i Bošnjaka i Hrvata, te da "ne šalju poruke kojima se unosi dodatno nepoverenje i narušavaju odnosi izmedu dve države i dva naroda".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Lele

16.09.2020. 12:36

Lele,lele što kažu Crnogorci.Dokle seže ljudsko licemerje.Nema zemlje koju nisu posetili Izetbegović i Dzaferović u solo aranžmanu ,a sad im smeta poseta Dodika Hrvatskoj.

ban Kulin

16.09.2020. 13:20

Opasnost za BiH je sama BiH onakva kakva je onako nakaradna sklepana jer je prepunjena sa muslimanskim genocidašima koji su vekovima istrebljivali hrišćane na ovim prostorima u svojim planiranim džihadističko-šerijatskim genocidima, a današnji takozvani "Bošnjaci" su ništa drugo do potomci tih genocidnih poturičkih kvislinga i u većini slučajeva su upitanju vrlo genocidni muslimanski genocidaši koji poput ovog Bakira i njegovih istomišljenika zastupaju genocidnu muslimansku politiku Alije Izetbegovića iz njegove genocidno-terorističke Islamske deklaracije!

buki

16.09.2020. 14:08

Njima je destabilizacija i kada Dodik diše. Najviše bi im odgovaralo da Dodik i Republika Srpska uopšte ne postoje, ali zahvaljujući velikom RATKU MLADIĆU, želja im se nije ispunila.

električar

16.09.2020. 15:18

Ovaj siroma' će u jednom momentu da izjavi da je opasnost po stabilnost Bosne i Hercegovine i činjenica da je Dodik uopšte ŽIV !