(UZNEMIRUJUĆE) Objavljene fotografije dečaka (15) koga su pretukli hrvatski huligani u Vukovaru

Novosti online

08. 01. 2024. u 15:31

GRUPA od desetak huligana iz grupe BBB (Bed blu bojs) je bez ikakvog povoda u subotu uveče u centru Vukovara pretukla pet maloletnika od 15 godina.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) Објављене фотографије дечака (15) кога су претукли хрватски хулигани у Вуковару

Novosti

Sada su na sajtu 24sata.hr objavljene fotografije jednog od dečaka koje su pretukli huligani. Uznemirujuće fotografije možete pogledati ovde.

Kako piše 24 sata, ovo nije prvi put da se u tom gradu, na ulici, usred dana ili tokom noći, događaju ovakvi nasilnički ispadi, a prema onome što govore Vukovarci, uglavnom ista grupa policiji odavno poznatih mladića narušava ionako krhak mir i suživot u Vukovaru.

- Nekog pretuku, gradonačelnik to reda radi javno osudi, napadače uhapse, izreknu im nikakve kazne i tako to završi. Mi roditelji moramo strahovati hoće li naša deca biti pretučena ni kriva ni dužna, što se upravo u subotu i dogodilo. E pa dosta bi bilo toga. Sad smo se organizovali i u subotu ćemo svi doći na veliki protest i tražiti da tome dođe kraj - najavili su roditelji petorice dečaka koje su pretukli mnogo stariji "bojsi".

Samo su jednog od njih uhapsili iako se neslužbeno saznaje da policija poznaje i ostale. Jedan je čak i bio uhapšen u Grčkoj zbog tuče koju su tamo izazvali. Za njima je raspisana poternica. A tog jednog, kako navode u policiji, prijaviće za kazneno delo učestvovanja u tučnjavi, što je u odnosu na teške telesne povrede i frakturu lica i glave koje su pretrpeli dečaci, posve benigna kaznena odgovornost.

- Tuku oni decu i ispred škola, i u školi, i na ulici. Dokle će se to tolerisati?! Sad je grad na nogama, svi smo odlučni da ih sve kazne onako kako treba, inače ćemo tome svi pristupiti drukčije, a to neće biti lepo ni poželjno - kažu zabrinuti roditelji i ističu kako više ne žele strahovati svaki put kad puste decu u grad u šetnju.

O svemu se oglasio i gradonačelnik Penava, koji je, kao i inače, samo izrekao osudu nasilja i istakao kako Vukovar ima nultu stopu tolerancije prema takvom nasilju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)