MEŠTANI U ŠOKU POSLE STRAVIČNOG ZLOČINA U BJELOVARU: "Toliko toga je preživeo, da bi ga ubio prijatelj iz detinjstva..."

Novosti online

28. 12. 2023. u 22:36

U PORODICI Stjepana Batkovića ne mogu da veruju da ga je prijatelj tako brutalno ubio. Njegova majka Kata (72) slomljena je otkad je čula najgore vesti. Njegov ubica (45) nalazi se u pritvoru.

МЕШТАНИ У ШОКУ ПОСЛЕ СТРАВИЧНОГ ЗЛОЧИНА У БЈЕЛОВАРУ: Толико тога је преживео, да би га убио пријатељ из детињства...

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- U sredu oko 14 sati bili su ovde kod kuće. Majka Kata je bratu Stipici i njegovom prijatelju Ivici servirala ručak, da bi posle otišli u grad u kafić na piće. Šta je kasnije bilo, možemo samo da nagađamo. Imamo neka saznanja da su se posvađali, da bi kasnije brat seo u prijateljev auto. Ne znamo zašto su išli u naselje Jošine i šta je bio uzrok da ga Ivica izbaci iz auta, da bi, kako neki tvrde, uzeo zalet vozilom i udario u njega, govori kroz suze Ankica, čiji je brat, Stjepan Batković, ubijen u sredu u Bjelovaru.

Nažalost, nakon udarca automobila nesretnom 53-godišnjem Stjepanu nije bilo spasa.

Zbog velike brzine njegovo telo je preletelo ogradu i palo na zelenu površinu ispred kuće u Ulici Ivana Gregurića. Hitna pomoć i vatrogasci nisu mu mogli da pomognu. Odmah je pozvana policija, koja je krenula u poteru za vozačem pikapa švajcarskih tablica. Uhapsili su ga i priveli u policiju.

Dan kasnije, dok je policija slagala mozaik ubistva nezapamćenog u bjelovarskom kraju, u dvorištu gde je ležalo telo Batkovića bile su vidljive dve velike mrlje krvi. U porodici preminulog, koji je živeo sa majkom Katom, kažu da su to tragovi povreda na glavi nesretnog čoveka.

Pozlilo mu od šoka

Vlasnik (43) kuće u čijem dvorištu je pronađeno telo Batkovića rekao je da je čuo tupi udarac i izašao iz kuće te da mu je komšinica, koja je bila na balkonu, rekla da je telo čoveka poput lutke letelo kroz vazduh i palo u njegovo dvorište.

- Tad sam se okrenuo i video čoveka da leži. Ubrzo je došla policija i njih sam zamolio da me prevezu u bolnicu jer mi je pozlilo od šoka. Jednostavno nemam snage da razgovaram o tome - rekao je čovek koji je prvi došao do nesretnog Batkovića.

Na njegovoj kući je i dalje vidljiva oštećena ograda. Šta je bio okidač da se prijateljstvo od detinjstva prekine na najbrutalniji način, jer su se dvojica dojučerašnjih prijatelja koji žive gotovo u susednim ulicama družili godinama, najverojatnije će otkriti istraga.

Uhapšeni muškarac (45), je hrvatski državljanin koji je godinama živeo i radio u Švajcarskoj. Iz te zemlje se nedavno, kako se nezvanično saznaje vratio u Hrvatsku. Pre kobnog susreta u kući Batkovića, Ivica se javio telefonom s Paga i rekao da dolazi kod njih. Ništa nije upućivalo na tragediju koja je zaprepastila i zgrozila Bjelovar.

- Ne mogu još da shvatim da je ubijen, a toliko toga je preživeo u ratu iz kojeg je izvukao živu glavu, da bi ga ubio prijatelj iz detinjstva. Brine me kako će mama sad bez njega - kroz suze priča sestra Ankica, koja je nervozno gužvala kuhinjsku krpu u ruci, dok su do nas iz susedne prostorije dopirali jecaji nesretne majke Kate (72).

(24sata.hr)

BONUS VIDEO: OVAKO SU "PALI" NARKO DILERI IZ NOVOG SADA: Zaplenjeno 130 kg marihuane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!