OGLASILI SE ADVOKATI O PALČI: Otkrili nove informacije, evo koliko bi glavni osumnjičeni za Vanjino ubistvo mogao ostati u pritvoru u Turskoj

Novosti online

15. 12. 2023. u 17:02

LjUPČO Palevski Palčo, koji je osumnjičen za ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Panče Žežovskog, može biti u pritvoru u Turskoj najduže godinu dana, kažu advokati iz Turske koji se bave ovim pitanjem, za Telmu.

ОГЛАСИЛИ СЕ АДВОКАТИ О ПАЛЧИ: Открили нове информације, ево колико би главни осумњичени за Вањино убиство могао остати у притвору у Турској

Foto MUP Severne Makedonije

Tursko ministarstvo pravde je pre dva dana obavestilo makedonske kolege da je stigao zahtev za njegovo izručenje. Nakon hapšenja u Balikesiru, Palevskom je određen pritvor od 40 dana. Zahtev je poslat preko sva tri moguća kanala - turskog Ministarstva pravde i inostranih poslova i preko Interpola.

Advokat Begum Gurel za Telmu je opisao proces. Sledeći korak koji bi Ministarstvo pravde trebalo da preduzme jeste da prosledi zahtev za izručenje tužilaštvu, a potom i Sudu za teška krivična dela, koji će proceniti krivično delo.

Foto: Facebook/Ljupčo Palevski

- Po isteku ovog roka od 60 dana, prema oceni sudova, ovaj rok se može produžiti najduže na godinu dana. Prema oceni sudova, na primer, reći ćemo da je prekršiocu izrečena kazna od 60 dana pritvora, od države će biti zatraženo da pošalje dokumenta, nakon podnošenja zahteva za slanje dokumenata, sud može doneti presudu, pritvoreno lice može uložiti žalbu na presudu, potom se razmatra žalba i donosi se pravosnažna presuda, dobija se mišljenje od Ministarstva pravde i Ministarstva unutrašnjih poslova, dostavlja se Ministarstvu spoljnih poslova i potom uz mišljenje predsednika države, odgovor se šalje zemlji koja je poslala zahtev za ekstradiciju. Ovo bi bio moj kratak odgovor na vaše pitanje - kazao je advokat Begum Gurel za makedonske medije.

Ministarstvo pravde je ranije obavestilo da će izručenje Palevskog trajati mesecima i izrazilo nadu da će se to dogoditi pre juna sledeće godine. U međuvremenu, MUP je zatražio i DNK od Palevskog i očekuje se da će materijal za analizu uskoro stići putem međunarodne pravne pomoći. Palevski je napustio zemlju 30. decembra i preko Srbije i Bugarske stigao u Tursku.

BONUS VIDEO: OVAKO SU "PALI" NARKO DILERI IZ NOVOG SADA: Zaplenjeno 130 kg marihuane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)