PISMO SENATU I KONGRESU: BiH je utočište radikalnih islamista

Novosti online

12. 11. 2023. u 15:20

PREDSTAVNICI Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH uputili su pismo američkom Senatu i Kongrsu u kome su naveli da je BiH već dugo utočište radikalnih islamista i da nacionalističke politike najvećih bošnjačkih stranaka potvrđuju nameru da BiH vladaju bez Srba i Hrvata.

ПИСМО СЕНАТУ И КОНГРЕСУ: БиХ је уточиште радикалних исламиста

Foto: EPA

Oni su u pismu istakli da u Federaciji BiH postoje sela u kojima stanovnici sprovode šerijatski zakon, kao i da su delovi BiH naseljeni Bošnjacima i dalje dom brojnim spavačkim ćelijama Al Kaide i ISIL-a koje bi potencijalno mogle biti aktivirane ako i kada stigne naređenje.

Takođe, naglašeno je da zapadne države treba da deluju u skladu sa svojim bezbednosnim interesima i poštuju međunarodno pravo tako što će podržati odavno zakasnelo zatvaranje OHR-a i poštovati decentralizovanu ustavnu strukturu BiH.

Pismo su potpisali prvi zamenik predsedavajućeg Predstavničkom doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović, drugi zamenik predsedavajućeg Doma naroda Nikola Špirić, predsedavajuća Kluba poslanika SNSD-a Sanja Vulić, predsedavajući Kluba - srpski klub Čedomir Jovanović i predsedavajući Kluba srpskog naroda Sredoje Nović.

Pismo iste sadržine upućeno je i poslanicima u Evropskom parlamentu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja