NEVREME PRETI KOMŠILUKU: Za područje cele zemlje upaljen naradžasti meteoalarm

Novosti online

21. 10. 2023. u 16:28

HRVATSKI Državni hidrometeorološki zavod poručio je građanima da danas prate prognoze i upozorenja. Kako su naveli, "lokalno je moguće i jače grmljavinsko nevreme, posebno u Dalmaciji".

НЕВРЕМЕ ПРЕТИ КОМШИЛУКУ: За подручје целе земље упаљен нараџасти метеоаларм

Foto: Unsplash

Vreme će danas biti promenljivo oblačno uz povremenu kišu, mestimično i pljuskove s grmljavinom. Obilne padavine, a lokalno i jače grmljavinsko nevreme najverovatniji su u Dalmaciji, naročito na jugu, prenosi "Večernji list".

Za područje cele Hrvatske danas je upaljen meteoalarm

Narandžasto upozorenje, koje vreme opisuje kao opasno, postavljeno je za osječku, gospićku, kninsku, splitsku i dubrovačku regiju i južnu Dalmaciju. Nešto slabije, žuto upozorenje, upaljeno je za zagrebačku, karlovačku i riječku regiju, zapadnu obalu Istre, Velebitski kanal, Kvarner i Kvarnerić i severnu i centralnu Dalmaciju.

Opštinu Selca zahvatilo je snažno nevreme. Grom je udario u crkvu pre nekoliko godina i odlomio delove, a sada je palo stablo s celim korenom, piše 24sata.hr.

- Imamo informacije. Na terenu su sve raspoložive ekipe sa četiri vozila i 12 vatrogasaca. Telefonska centrala je stalno zauzeta. Ima od stabla srušenih na krovove, električnih bandera koje su pale... Nevreme koje je zadesilo našu opštinu u deset minuta napravilo je dar mar. Dolaze nam i kolege s Brača - rekli su vatrogasci iz opštine Selca.

BONUS VIDEO: PROPUTOVAO SAM CEO SVET, ALI OVO JE VELIČANSTVENO: Građani oduševljeni Prokopom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE: Objavljeni konačni rezultati izbora u Hrvatskoj