PRETE LI NAM NOVE SUPERĆELIJSKE OLUJE? Nevreme u Boki Kotorskoj, munje i gromovi parali nebo nad Mostarom (VIDEO)

Novosti online

29. 08. 2023. u 12:37

NAKON dugotrajnog toplotnog talasa i temperatura i do 40°C, snažno nevreme juče je zahvatilo i naš region.

ПРЕТЕ ЛИ НАМ НОВЕ СУПЕРЋЕЛИЈСКЕ ОЛУЈЕ? Невреме у Боки Которској, муње и громови парали небо над Мостаром (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Ciklon je nepogode doneo prvo Istri, uz pojavu morskih pijavica, a superćelijske oluje pretvorile su dan u mrak u Kopru i u Istri.

Pred kraj dana snažne grmljavinske oluje obrušile su se i na Dalmaciju.

Tokom večeri veoma snažni grmljavinski sistemi iz Dalmacije i sa crnogorskog primorja u snažnoj jugozapadnoj visinskoj struji zahvatile su i Hercegovinu, pojasnio je meteorolog Đorđe Đurić.

Veći deo Hercegovine bio je na udaru snažnih grmljavinskih sistema i superćelijskih oluja.

Najkritičnija situacija bila je na području Mostara.

Palo je preko 50 litara kiše, uz lokalne poplave i bujice, a ovo je već drugi put za kraće vreme da je Mostar u nekoliko sati dobio preko 50 litara kiše, što je više nego prosek za ceo avgust.

Snažni grmljavinski procesi osvetljavali su ceo Mostar kao da je dan, a širom grada zabeležen je veliki broj udara groma.

Snažne superćelijske oluje donele su pravi potop i orkansko nevreme i Boki Kotorskoj, naročito širem području Herceg Novog.

Iako je u toku prepodneva došlo do stabilizacije vremena, promenljivo vreme očekuje se do četvrtka, a novi talas padavina i oluja očekuje se posle podne, ali one neće biti snažne poput jučerašnjih i noćašnjih.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: POŽARI U GRČKOJ SE NE SMIRUJU: Borba vatrogasaca sa vatrenom stihijom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!