SNAŽNO NEVREME PROTUTNJALO SLOVENIJOM: Vetar nosio krovove i rušio drveće (FOTO/VIDEO)

Novosti online

18. 07. 2023. u 22:06

JAKO nevreme, koje je stiglo sa severoistoka, naprailo je velike probleme širom Slovenije.

СНАЖНО НЕВРЕМЕ ПРОТУТЊАЛО СЛОВЕНИЈОМ: Ветар носио кровове и рушио дрвеће (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Tviter/AljosaDragas

Najveći je jak vetar koji je već oduvao nekoliko krovova, oborio dosta stabala i odneo materijal, a na pojedinim mestima došlo je i do prekida napajanja električnom energijom. U međuvremenu, grupu kampera zahvatilo je jako nevreme, a vatrogasci su im priskočili u pomoć. Zbog nevremena je i saobraćaj otežan, javlja slovenački portal 24ur.kom.

Uprava za zaštitu i spasavanje prijavila je intervencije širom zemlje. Vatrogasci su intervenisali u Bohinju, Bovcu, Braslovču, Apačama, Celju, Cerkneu, Brežicama i mnogim drugim mestima.

Područje opštine Šoštanj u 18.30 zahvatilo je jako nevreme s jakim vetrom i padavinama. Ogoljeni su mnogi krovovi stambenih i poslovnih objekata i oboreno mnogo drveća, čime je oštećena komunalna i saobraćajna infrastruktura. Srušeni su i neki električni stubovi, zbog čega je poremećeno snabdevanje električnom energijom.

Snažno nevreme odnelo je i mnoge krovove stambeno-poslovnih objekata na području opštine Celje, gde je jak vetar oborio i brojna stabla, čime je oštećena i komunalna i saobraćajna infrastruktura. Poremećeno je i snabdevanje električnom energijom.

Vetar je oduvao krovove i u Apačama, Cerkvenjaku, Hrastniku, Žalcu, Vitanju, Laškom, Mariboru, Pesnici, Rogaškoj Slatini, Slovenskoj Bistrici, Slovenskim Konjicama, Šentilju i Šentjuru.

Palo drveće prijavljeno je iz Brežica, Celja, Cerkvenjaka, Dupleka, Gorišnice, Krškog, Laškog, Maribora, Murske Sobote, Ormoža, Oplotnice, Rogaške Slatine, Sevnice, Slovenskih Konjica, Šentilja i Svete Ane.

Jak grad iznenadio kampere

Jaka oluja sa gradom zahvatila je kampere, a vatrogasci su im pritekli u pomoć.

I radovljski vatrogasci su saopštili da su u punoj pripravnosti. "Budite oprezni i pratite upozorenja", poručili su na Fejsbuku pored slike crnih oblaka.

Prekinuto snabdevanje električnom energijom

U međuvremenu iz tolminskog kraja saopštavaju da je došlo do prekida u snabdevanju električnom energijom.

Otežan saobraćaj

Nevreme sa jačim pljuskovima u pojedinim delovima Slovenije otežava i saobraćaj, koji je usled toga na mnogim mestima usporen.

- Vozite oprezno i prilagodite vožnju uslovima vožnje. Zaustavljanje ispod nadvožnjaka i u tunelima je zabranjeno i opasno - upozoravaju iz saobraćajno-informativnog centra.

Srušeno drvo ometa saobraćaj na priobalnom magistralnom putu između Brezovice i Vrhnike prema Kopru. Srušeno drvo ometa saobraćaj i na južnoj ljubljanskoj obilaznici od Rudnika ka Centru, preneo je Telegraf.

BONUS VIDEO: NEMAČKA: Intenzivne vrućine praćene uraganskom olujom pogodile su južni region

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!