DELFIN KOD OBALE RIJEKE: Na ljude se apeluje da ga ne diraju

Tanjug

05. 07. 2023. u 23:04

ISPRED obale Preluka već se nekoliko dana nalazi delfin, a stručnjaci su apelovali na ljude da ga ne uznemiravaju, već da uživaju u njegovoj lepoti s udaljenosti.

ДЕЛФИН КОД ОБАЛЕ РИЈЕКЕ: На људе се апелује да га не дирају

Foto: NASA

Predstavnici Instituta za istraživanje i zaštitu mora “Plavi svet”, na poziv županijske Javne ustanove Priroda, obišli su životinju i utvrdili da je reč o običnom delfinu, preneo je Novi list.

Pomenute institucije pozivaju ljude da se ne približavaju delfinu, da ne plivaju za njim, da ga ne diraju ili na drugi način ugrožavaju.

Oni su u utorak utvrdili da nije ozleđen i da je u dobrom fizičkom stanju.

S obzirom na to da se ne ponaša uobičajeno, to ukazuje, kako kažu, da ima neki problem.

Stručnjaci iz “Plavog sveta” ponovo će otići na teren i videti šta se događa sa morskim sisarom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!