ŠTO JE DOVELO DO KRVAVOG POHODA U SISKU? Osumnjičeni "čudak" koji je imao spor sa komšijama

STANOVNICI Siska, policija i prijatelji ubice još su u šoku zbog onoga što se događalo u subotu uveče kada je njihov sugrađanin krenuo u krvavi pohod. Jedino što se zna jeste da je napadač bio uvek čudan i da je imao svađe sa komšijama.

ШТО ЈЕ ДОВЕЛО ДО КРВАВОГ ПОХОДА У СИСКУ? Осумњичени чудак који је имао спор са комшијама

Foto: Shutterstock

Drama u Sisku, kada je muškarac u subotu uveče u naselju Konak zapalio dve kuće, ubio ženu i teško ranio četvoricu meštana, završena je njegovim hapšenjem i čuđenjem policije neobičnim ponašanjem ubice kada su ga nakon potrage našli. Pedeset osmogodišnji muškarac kojeg u njegovom kraju znaju pod nadimkom Bracan rafalnom je pucnjavom pokosio svakog ko mu se našao na putu, a pritom zapalio svoju i komšijinu kuću. Izgorelo je i dva automobila, a delimično i još dve kuće. 

U Sisku je zavladao haos nakon pucnjave, ljudi su bežali, a ranjeno je i dete. Navodno je pomahnitali muškarac imao neke sporove sa komšijama, a poznat je po čudnom ponašanju zbog čega je već imao posla sa policijom. Pre nekoliko godina oduzeto mu je i oružje koje je ilegalno posedovao. Povređen je i jedan vatrogasac kada je pokušavao ugasiti vatru u okolnim kućama i pri tome zadobio ozbiljnu povredu kolena. Nakon pucnjave grad je bio sablasno prazan, a dve žrtve koje su hitno prevezene u bolnicu su priključene na respirator i bore se za život. U nedelju ujutro specijalci su savladali ubicu, a policija je u strahu od aktiviranja bombe zatražila od građana da ostanu u svojim kućama.

Foto: Printskrin/Jutjub/Večernji list

Potraga za napadačem

Policija je saopštila da ništa nije ukazivalo da će se masakr dogoditi. Meštani kažu za napadača da je bio čudan u ponašanju, ali ne agresivan do mere da ugrožava druge. Učesnik je ratnih događaja devedesetih i nezaposlen, a snalazio se na razne načine da preživi.

Meštani Siska još su u šoku od krvavog pohoda, a kažu da je pucnjava dugo trajala. Pretpostavljaju da je Bracan pucao iz kalašnjikova, a zatim pobegao u podrum jedne kuće gde se skrivao do jutra.

Prve reakcije političara ukazuju na potrebu da institucije budu daleko više angažovane kako bi se ovakvi događaji sprečili. Mnogi u Hrvatskoj i dalje skrivaju oružje, a nedavno je uhapšen muškarac sa celim arsenalom pušaka, pištolja, bombi, pa čak i topom. Dok policija na vreme deluje, svi ostali kasne sa reakcijama, a pravosuđe je sporo i neefikasno.

Sisak nešto slično nije doživio, a prijatelji ubice kažu da je Bracan zaista bio čudan, ali niko ni u snu nije mogao predvideti da će nešto tako uraditi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!