DRŽAO DVA SINA U KADI PUNOJ HLADNE VODE: "Tako ćete sedeti do jutra" - kažnjen otac iz Hrvatske

Tanjug

11. 04. 2023. u 13:51

OTAC sa severa Hrvatske, koji je prošle godine primenio brutalno kažnjavanje dece zbog kojeg je intervenisala i policija, koja je kada je stigla na lice mesta, u kadi punoj hladne vode zatekla dvojicu promrzlih i golih dečaka, kažnjen je nepravosnažno na dve godine zatvora.

ДРЖАО ДВА СИНА У КАДИ ПУНОЈ ХЛАДНЕ ВОДЕ: Тако ћете седети до јутра - кажњен отац из Хрватске

Foto: Shutterstock

Drama za dečake je počela 12. oktobra prošle godine u porodičnoj kući. Otac ih je tukao rukama po telu, jednom od dečaka je nagnječio lakat, a drugom leđa, vrat i kukove. Obojicu ih je zatim naterao da skinu odeću i naterao ih gole da uđu u kadu punu hladne vode. Zatim je otvorio i prozor, piše zagrebački Jutarnji list.

- Tako ćete u kadi sedeti do jutra - kazao im je otac dok su dečaci plakali i tresli se od hladnoće. U jednom trenutku njihova maloletna sestra se vratila kući pa je i ona proživela očev teror. Navodno je otac prvo odbio da je pusti u kuću, da bi je zatim udario rukom po glavi i pljunuo u lice, a na kraju joj je rekao da se više ne vraća jer će je ošišati, pa je pozvala policiju.

Nemile scene prekinula je policija koja je uhapsila oca, a tužilaštvo je protiv njega podiglo optužnicu zbog povrede detetovih prava. Na suđenju se muškarac posuo pepelom pa je na kraju nedavno nepravosnažno osuđen na dve godine zatvora, međutim, neuslovni deo kazne je osam meseci, a 16 meseci na tri godine uslovno.

Na sve to sud je odredio i zaštitni nadzor koji može trajati do proteka roka proveravanja kao i sigurnosnu meru obaveznog psihosocijalnog tretmana. Međutim, oslobođen je plaćanja sudskih troškova i advokata koji ga je branio po službenoj dužnosti.

Prilikom određivanja visine kazne, sud mu je kao olakšavajuću okolnost uzeo njegovu raniju neosuđivanost, priznanje dela, iskazano žaljenje, te obećanje da više neće činiti ista ni slična dela. A kao otežavajuću okolnost uzeta je činjenica da je pokazao vrlo veliku količinu kriminalne volje i upornosti prilikom vršenja krivičnih dela na štetu svoje maloletne dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna