LJUBAV JAČA OD BOLESTI: Dirljiva priča para iz Visokog - Donirala bubreg suprugu i spasla mu život (FOTO)

Novosti online

27. 09. 2022. u 20:25

ADIS Ahmić (26) iz Visokog, zbog prestanka rada bubrega, morao je na dijalizu, a zbog ozbiljnosti njegovog zdravstvenog stanja, lekari su preporučili transplantaciju.

ЉУБАВ ЈАЧА ОД БОЛЕСТИ: Дирљива прича пара из Високог - Донирала бубрег супругу и спасла му живот (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/Mersija Ahmić

Uz njega je sve vreme supruga Mersija koju je zaprosio kada je mu je došla u posetu u bolnicu. S obzirom na to da nisu imali adekvatnog donora, Mersija je odučila da mu donira bubreg. Zbog troškova pretraga i operacije u Turskoj, pokrenute su humanitarne akcije.

– Donor je trebalo da bude Adisov stric, ali se, nakon pretraga, pokazalo da i on ima oboljenje i da ne može dati bubreg. Zato sam odlučila da budem donor, a imamo istu krvnu grupu. Operisani smo prije pet dana u Turskoj i polako se oporavljamo. Hvala svima koji su pomogli – kaže Mersija Ahmić.

Adis ima 26 godina, a bubrežni je bolesnik već neko vreme. Zbog toga mu je pretio potpuni prestanak rada bubrega, imao je veoma visok pritisak, stradali su mu krvni sudovi, a sve je uticalo i na vid. Sve to je dovelo do opasnosti da mu prestanu raditi i ostali organi, pa je transplantacija bila nužna. Zbog toga su humanitarci od maja ove godine pokrenuli nekoliko akcija za prikupljanje sredstava za Adisovo lečenje.

Samo za troškove Adisovih analiza njegovog rođaka, koji je bio potencijalni donor, izdvojili su oko 17.000 evra. Za troškove transplantacije Mersijinog bubrega Adisu platili su još oko 9.700 evra. Sada im preostaje da prikupe još oko 5.000 KM, a taj novac im je potreban da kupe lekove za terapiju kada napuste bolnicu.

Zbog toga pozivaju sve humane ljude da se odazovu i pomognu u skladu sa svojim mogućnostima uplatom donacija na žiro-račun: 1323002023835844 u NLB banci sa naznakom za lečenje Adisa Ahmića.

(Avaz.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)