SKUPLJALI NOVAC ZA BOLESNE SUGRAĐANE: Subotičani održali veliku lekciju iz humanosti

J. L.

27. 09. 2022. u 08:27

DA je Subotica uvek bila grad velikog srca pokazali su njeni brojni građani koji su učestvovali na humanitarnom kotliću, manifestaciji koju je organizovola grupa "Naše malo nekome je sve" kako bi pomogli lečenje Melinde Sabo (39), Leone Kovač (2) i Lea Milića (5). Na ovaj način prikupljeno je više od 250.000 dinara i 110 evra, koji će biti podeljeni na tri ravnomerna dela.

СКУПЉАЛИ НОВАЦ ЗА БОЛЕСНЕ СУГРАЂАНЕ: Суботичани одржали велику лекцију из хуманости

Foto J. L.

- Imali smo jedanaest kotlića i u pijačnom delu prodavali su se kolači, limunada, garderoba, dekupaž, knjige... Hvala svima koji su se odazvali i na ovaj način pomogli našim sugrađanima - kaže Tijana Mijović, organizatorka iz "Naše malo je nekome sve".

Melinda Sabo je majka dvoje dece, operisala je maligni tumor debelog creva, ali, nažalost, lekari su pronašli metastaze. Nije kandidat za inovativnu terapiju zbog mutacija na genu i doneta je odluka da ozdravljenje potraži u klinici u Beču. Njen humanitarni broj je 1336 na 3030.

Leo Milić ima Tičer-Kolins sindrom 3 - mutaciju koja dovodi do hipomijelinske leukodistrofije i poremećaja intelektualnog razvoja, i Vulto-van Silfout-de Vries Sindrom - mutaciju koja uzrokuje neurološke i brojne druge poremećaje. Bolest je neizlečiva, veoma retka u svetu, ali se razvoj može usporiti tretmanima matičnim ćelijama i drugim terapijama. Njegov humanitarni broj je 1341 na 3030.

Leona Kovač ima brojne zdravstvene komplikacije zbog prevremenog rođenja. Da bi napredovala u lečenju potrebna su sredstva za specijalističke preglede i dijagnostiku, fizikalne, logopedske i defektološke tretmane, hipoterapiju, kraniosakralnu terapiju, Tomatis tretmane i drugo. Leoni se može pomoći i slanjem broja 1125 na 3030.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!