UNIŠTILI SU ZEMLJU: Protest VMRO-DPMNE u Skoplju, traže vanredne izbore (VIDEO)

Tanjug

19. 06. 2022. u 00:07

VIŠE hiljada pristalica glavne opozicione stranke u Severnoj Makedoniji VMRO-DPMNE okupilo se večeras u centru Skoplja kako bi izvršile pritisak na vladu koju prevodi Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) da raspiše vanredne izbore, dve godine pre kraja mandata.

УНИШТИЛИ СУ ЗЕМЉУ: Протест ВМРО-ДПМНЕ у Скопљу, траже ванредне изборе (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

VMRO-DPMNE optužuje vladu da je Severnu Makedoniju uvukla u korupciju, uništila ekonomiju i dovela do pogoršanja sistema javnog zdravlja i obrazovanja, prenosi AP.

- Vlada je razlog svih naših nedaća i nacionalnih razočaranja. Ovo je glas protiv nepravde i loših uslova za život. Mora da dođe do promene - rekao je lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski obraćajući se okupljenima na protestu, koji je organizovan pod sloganom "Previše je! Protest za promene''.

On je vladu optužio da nje sposobna da zaustavi svakodnevni rast troškova života i izbori se korupcijom.

Mickoski je poručio da njegova stranka neće prihvatiti nikakav, kako je rekao, "ponižavajući sporazum koji škodi našim nacionalnim interesima", aludirajući na mogući dogovor sa Bugarskom kojim bi se deblokirala kandidatura Severne Makedonije za pridruživanje EU.

Vladajući SDSM odgovorio je da se protivi prevremenim izborima i optužio VMRO-DPMNE i Mickoskija da protestuju iz ličnih i stranačkih interesa.

- Umesto da bude konstruktivan i kooperativan, Mickoski zloupotrebljava svaki važan proces u pokušaju da ostvari mali politički profit - navodi se u saopštenju SDSM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

DŽONSONOV ROĐENI BRAT: Bio ministar, posle Borisovog poteza podneo ostavku - liče kao da su blizanci