ŠTA JE PRETHODILO HAOSU U ZAGREBU? "Torcidaši" pobesneli na utakmici, pa krenuli u blokadu - policija pucala u samoodbrani (VIDEO)

J.KERBLER - Od stalnog dopisnika, ZAGREB

22. 05. 2022. u 11:42

DERBI između ”Dinama” i ”Hajduka” u poslednjem kolu fudbalskog prvenstva Hrvatske završio je u subotu u noći brutalnim obračunom navijača splitskog kluba i policije.

ШТА ЈЕ ПРЕТХОДИЛО ХАОСУ У ЗАГРЕБУ? Торцидаши побеснели на утакмици, па кренули у блокаду - полиција пуцала у самоодбрани (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Jutarnji list

Pripadnici ”Torcide” na povratku iz Zagreba u Split sukobili su se s policijom, a u nezapamćenom incidentu policija je iz vatrenog oružja rasterala huligane. Na autoputu između Zagreba i Jastrebarskog, tridesetak kilometara od glavnog hrvatskog grada, još je puno čaura od metaka, a tek u jutarnjim časovima normalizovan je saobraćaj.

U sukobu je ranjeno deset policajaca, a nakon što su policajci iz vatrenog oružja intervenisali ranjena su dvojica huligana. Jedan od njih operisan je u nedelju nujutro u Karlovcu, a imao je prostrelnu ranu desne potkolenice. Stanje mu je stabilno i nije životno ugrožen.

Samo odmorište Desinec gde je došlo do sukoba huligana Torcide i policije zatvoreno je, a policijski inspektori nastoje završiti istragu kako je uopšte došlo do sukoba gotovo 1600 navijača koji su se uz pratnju policije vraćali u Split. Sve je već počelo u Maksimiru, kada organizatori nisu dopustili ”Hajdukovim” navijačima da uđu na stadion, jer su tvrdili da nisu poštovali unapred dogovorena pravila. Tenzije su rasle već i u vreme utakmice u kojoj je ”Dinamo” pobedio 3:1, a sama utakmica nije više odlučivala o prvenstvu, jer je zagrebački klub izborio prvo mesto u predzadnjem kolu.

Navijači koji su bili u privatnim automobilima na povratku u Split pokušali su da blokiraju autoput i tako je došlo i do sukoba. Policija je nastojala da spreči blokadu autoputa, a onda su navijači napali policajce, bacajući razne predmete na njih. Desetak policajaca je pri tome ranjeno, a policija je počela da puca iz vatrenog oružja.

- Dana 21. maja oko 21.35 sati, tokom organizovanog povratka oko 1.600 navijača HNK "Hajduk" u autobusima, kombi vozilima i privatnim automobilima sa utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta "Desinec" i na taj način blokirali sve trake autoputa u smeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo telesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozleda policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili - saopštila je zagrebačka policija.

Policija kaže da je zbog odbijanja napada koristila vatreno oružje i nakon toga je kolona stavljena pod nadzor. Na društvenim mrežama objavljeni su šokantni snimci sukoba, a na jednom se vidi i kako policajac "pendrekom" udara po navijaču.

BONUS VIDEO: PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": - Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)