TRAGIČAN KRAJ POTRAGE U HRVATSKOJ: Pronađena devojčica (10) iz Turske koja je pokušavala da pređe reku sa porodicom

Novosti online

11. 12. 2021. u 13:51

SPASIOCI u Hrvatskoj pronašli su telo desetogodišnje devojčice iz Turske koja je nestala u nabujaloj reci Dragonji, dok je s porodicom pokušavala da pređe iz Hrvatske u Sloveniju.

ТРАГИЧАН КРАЈ ПОТРАГЕ У ХРВАТСКОЈ: Пронађена девојчица (10) из Турске која је покушавала да пређе реку са породицом

Foto AP

- Danas oko 12.30 sati beživotno telo devojčice nađeno je 300 metara nizvodno od mesta nestanka. Policija izjavljuje saučešće porodici - rekla je Suzana Sokač, portparolka Policijske uprave Istarske, prenosi Glas Istre.

Devojčicu je odvukla jaka struja kada je s majkom pokušala da pređe reku i dođe u Sloveniju. Kako se nezvanično saznaje, majka je u prelasku preko Dragonje držala devojčicu, za koju se pretpostavlja da je osoba s invaliditetom, ali reka je odvukla devojčicu, a iscrpljena majka nije imala snage da se izvuče iz reke.

Srećom, majku su uspeli da spasu policajac Mauricio Prelac iz PP Buje i jedan slovenački policajac i jedan meštanin. Ona je juče bila smeštena u pulsku bolnicu, odakle je otpuštena. Nakon što su policijski službenici obavili razgovor s njom, ona je zatražila azil za sebe i za decu pa je tokom noći prevezena u prihvatilište za tražioce međunarodne zaštite u Zagrebu.

Danas ujutro je krenula pretraga terena reke Dragonje od mesta nestanka devojčice do ušća u more. U pretrazi je učestvovalo stotinak osoba - policijski službenici iz Buja, pripadnici interventne jedinice policije iz Pule, pripadnici specijalne policije iz Rijeke i ATJ Lučko sa svojim roniocima, pripadnici HGSS-a sa psima tragačima, radnici civilne zaštite, Crvenog krsta obučeni za potrage na brzim vodama, vatrogasci i pripadnici lokalnih DVD-a, a pomagali su im i slovenački policajci i vatrogasci, saznaje se od Suzane Sokač, portparolke istarske policije.

Prilikom pretrage koristili su se vazdušni i podvodni dronovi, kao i čamci.

BONUS VIDEO: Maloletnici preko društvenih mreža tražili da se slika: Nastavak akcije Armagedon i nova hapšenja

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna