MILANOVIĆ ŽELI RAZGOVOR SA ERDOGANOM, IZETBEGOVIĆ KOČI: Hrvatski predsednik se sastao sa Dodikom, predlaže uključenje Istanbula

Tanjug

28. 10. 2021. u 18:01

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović danas je otkrio da je prilikom susreta sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom razgovarao o potrebi da predstavnici konsitutivnih naroda u BiH sednu sa njim i predsednicima Turske i Srbije, kao i da je prema toj ideji uzdržan Bakir Izetbegović.

МИЛАНОВИЋ ЖЕЛИ РАЗГОВОР СА ЕРДОГАНОМ, ИЗЕТБЕГОВИЋ КОЧИ: Хрватски председник се састао са Додиком, предлаже укључење Истанбула

Foto: EPA

Milanović se u sredu sastao sa Dodikom, u jeku političke krize u Bosni i Hercegovini i napora američke administracije da utiče na promenu izbornog zakona.

Hrvatski predsednik je tokom posete Delnicama rekao da je sa Dodikom razgovarao o tome da "za zajednički sto sednu predstavnici konstitutivnih naroda u Bosni i Heregovini".

To bi značilo da se za istim stolom nađu on, Erdogan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa Draganom Čovićem, Dodikom i Izetbegovićem.

Milanović kaže da je mislio da kontaktira Erdogana i da je uveren da bi pristao na tu ideju.

Međutim, dodao je, čelnik najuticajnije bošnjačke stranke SDA Bakir Izetbegović trenutno ima "neke rezerve" prema tome.

- Ja ga ne napadam i ne prozivam, on mora da objasni zašto - kazao je Milanović.

Hrvatski predsednik tvrdi da bi takav format mogao da proizvede rezultate, dok pregovaranje putem "razno-raznih posrednika, ambasadorima, ne vodi nikuda".

- To je Bosnu i Hercegovinu zakopalo u pesak do vrata - kazao je Milanović, preneo je hrvatski portal Index.

 
BONUS VIDEO:

Kako su poznati blatili Srbiju, a od nje žive?


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)