"POČELO JE..." Oglasio se srpski novinar protiv koga je Ćamil Duraković podneo sramnu krivičnu prijavu zbog raskrinkavanja mita o Srebrenici

Novosti online

28. 07. 2021. u 19:28

NOVINAR RTRS Branimir Đuričić oglasio se posle saznanja da je predsednik Skupštine Opštine Srebrenica Ćamil Duraković podneo krivičnu prijavu protiv njega.

ПОЧЕЛО ЈЕ... Огласио се српски новинар против кога је Ћамил Дураковић поднео срамну кривичну пријаву због раскринкавања мита о Сребреници

Foto: RTRS Printskrin

- Počelo je... Kako saznajem, protiv mene je već podnesena krivična prijava zbog stava iznesenog na Tviteru - napisao je Branimir Đuričić.

Podsećamo, Ćamil Duraković je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podneo krivičnu prijavu protiv novinara RTRS-a zbog negiranja navodnog genocida u Srebrenici.

Tužilaštvo BiH već je formiralo nekoliko predmeta za negiranje izmišljenog genocida na osnovu prijava građana.

Visoki predstavnik Valentin Incko nametnuo je izmene Krivičnog zakona BiH prema kojim je za negiranje nepostojećeg genocida i raznih zločina sa prostora Bosne i Hercegovine moguće dobiti od tri meseca do pet godina zatvora.

Založiću se da svaki građanin Srpske bude zaštićen, poruka je Milorada Dodika, srpskog člana Predsedništva BiH.

- Pozivam sve ljude u Republici Srpskoj, prilikom svakog saznanja o eventualnom delovanju SIPA ili obaveštajne službe, da obaveste nadležnu policiju - rekao je Dodik.

Naveo je da će u funkciji biti poseban broj u Republici Srpskoj, putem kojeg će građani Srpske informisati policiju ukoliko im je potrebna zaštita.

- Naša policija je već dobila nalog da naše ljude štiti i brani - šta god to značilo. Ako neko pokuša da hapsi, privodi, policija Republike Srpske će to sprečavati - izričit je Dodik za ATV.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna