PRVI ČIP UGRAĐEN U LJUDSKI MOZAK: Mask se pohvalio - "Pacijent se dobro oporavlja"

Novosti onlajn

30. 01. 2024. u 09:30

AMERIČKI preduzetnik Ilon Mask je saopštio da je njegova biotehnološka kompanija „Neuralink“ po prvi put uspešno ugradila čip u mozak čoveka, tvrdeći da je ta osoba u dobrom stanju nakon operacije. Kompanija se nada da će stvoriti interfejs koji će ljudima omogućiti da kontrolišu uređaje koristeći samo svoj mozak.

ПРВИ ЧИП УГРАЂЕН У ЉУДСКИ МОЗАК: Маск се похвалио - Пацијент се добро опоравља

Foto Tanjug/AP

Mask je o ugradnji čipa u ljudsko biće izvestio u ponedeljak uveče na društvenoj mreži „Iks“, navodeći da je „prvi čovek juče primio implantat od Neuralinka i da se dobro oporavlja“.

Tehnološki mogul je dodao da su početni rezultati pokazali „obećavajuće detektovanje neuronskih šiljaka“, to jest moždanih ćelija koje šalju hemijske i električne signale ostatku tela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!