NEVEROVATNA PRIČA: Bliznakinje, razdvojene i prodate nakon rođenja, slučajno otkrile jedna drugu preko Tiktoka

Novosti online

26. 01. 2024. u 14:34

EJMI i Ano, jednojajčane bliznakinje iz Gruzije koje su odmah nakon rođenja oduzete majci i prodate različitim porodicama, godinama kasnije slučajno su saznale jedna za drugu preko Tiktoka. Dok su istraživale svoju prošlost, shvatile su da su među hiljadama beba iz Gruzije koje su ukradene iz porodilišta i prodate. Sada traže odgovore.

НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА: Близнакиње, раздвојене и продате након рођења, случајно откриле једна другу преко Тиктока

Foto: Unsplash

Ejmi i Ano su iz Gruzije došle u Lajpcig u Nemačkoj, gde su upoznale svoju biološku majku, koja im je rekla da su joj lekari u bolnici saopštili da su njene dve bebe umrle, prenosi Bi-Bi-Si. 

Priča o tome kako su Ejmi i Ano pronašle jedna drugu počinje kada su imale 12 godina.

Ejmi je bila u poseti kumi na Crnom moru kad je gledala svoj omiljeni TV program, "Georgia's Got Talent". Nastupala je devojčica koja igra džajv, a izgledala je isto kao ona. Ne slična - zapravo identična.

- Svi su zvali moju mamu i pitali: 'Zašto Ejmi pleše pod drugim imenom?' - kaže ona.

Tada je Ejmi o tome pokušala da razgovara sa svojom porodicom, ali su ovu njenu tvrdnju odmah odbacili. "Svako ima dvojnika", rekla je njena majka.

Sedam godina kasnije, Ejmi je u novembru 2021. godine na Tiktoku objavila video na kojem buši obrvu, a u Tbilisiju je 19-godišnja Ano dobila taj video od prijateljice koja je napisala da je "kul" što izgledaju slično.

Ano je pokušala da pronađe devojku sa probušenom obrvom preko interneta, ali u tome nije uspevala, pa je podelila video na univerzitskoj Vatsap grupi kako bi videla da li neko može da joj pomogne. Neko ko je poznavao Ejmi video je poruku i povezao ih na Fejsbuku.

Ejmi je odmah znala da je Ano devojka koju je videla nekoliko godina ranije u poznatom talent šou.

- Tražila sam te tako dugo! - poslala je poruku. "I ja", odgovorila je Ano.

U narednim danima otkrile su da imaju mnogo toga zajedničkog, ali da sve to nije imalo smisla.

Rođene su u porodilištu u zapadnoj Gruziji koje više ne postoji, a prema njihovim krštenicama, navodno su rođene u razmaku od nekoliko sedmica. 

Slušale su istu muziku, obe su volele da plešu i čak su imale istu frizuru.

Otkrile su i da imaju istu genetsku bolest, poremećaj kostiju koji se naziva displazija. 

Odlučile su da se suoče sa svojim porodicama i tada su saznale da su usvojene odvojeno, u razmaku od nekoliko sedmica 2002. godine.

Porodice koje su ih usvojile kažu da nisu znale da su devojčice bliznakinje i da nisu znale da su ta usvajanja bila protivzakonita, uprkos tome što su mnogo platile za usvajanje.

Nijedna od porodica nije htela da otkrije koliko je novca isplatila za usvajanje.
Grupa na Fejsbuku čiji članovi traže svoje biološke roditelje iz Gruzije ima više od 230.000 članova, osnovana je 2021. godine i do sada je stotine njih našlo svoje porodice.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: POTOPLjENI PUTEVI, AUTOMOBILI POD VODOM: Vanredna situacija na jugu Indije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!