PUTEŠESTVIJE GOLUBA BOBA: Poleteo iz Britanije, prešao Atlantik i završio u Alabami (VIDEO)

Novosti online

30. 07. 2022. u 21:39

TRKAČKI golub, koji je završio u SAD hiljadama kilometara daleko od svog doma u Britaniji, uspešno je vraćen svom vlasniku u Tajnsajdu.

ПУТЕШЕСТВИЈЕ ГОЛУБА БОБА: Полетео из Британије, прешао Атлантик и завршио у Алабами (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Bob je pronađen u Alabami nakon što je nekim čudom uspeo da pređe Atlantski okean pošto je poleteo iz Gernsija na Kanalskim ostrvima. Sklonište za životinje ga je identifikovalo po prstenu na nozi i uspelo je da stupi u kontakt sa njegovim vlasnikom Alanom Todom, koji je odmah doleteo da ga pokupi.

Tod se zahvalio svima koji su mu pomogli da bezbedno vrati Boba.

- Svi su se baš potrudili i znam koliko je truda uloženo da mi ga vrate. Iznenadio sam se koliko su me obuzele emocije kada sam ga ponovo uhvatio - rekao je Britanac.

Kaže da mu se i ranije dešavalo da se izgubi neka od ptica koje gaji, ali ih skoro nikad ponovo ne vidi, jer ih, nažalost, grabljivice prve ščepaju. Tod se brine za oko 120 golubova, a misli da je četvorogodišnji Bob sleteo na brod nakon što ga je uhvatila oluja.

U Alabami ga je pronašao jedan stariji gospodin u čijoj kući je pokušao da se skloni, a on je zvao sklonište za životinje koje je preuzelo brigu. Bob je trenutno malo mršav, ali Tod je ubeđen da će za četiri do šest nedelja biti kao nov.

Njegova trkačka karijera je, međutim, gotova. Umesto toga, njegov vlasnik kaže da će u ostatku života samo uživati – jesti, piti i biti priplodni golub.

- Dobar je golub i osvojio je bio dve velike trke u Francuskoj, ali nakon svega što je prošao neću više da ga puštam da se trka - istakao je Tod.

(rts)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a