AKCIJA ZA ODRŽIVIJE OKRUŽENJE: Kompanija "Novosti" 12. septembra organizuje Forum 01 u Kraljevskom dvoru u Beogradu

V.N.

05. 09. 2023. u 09:40

NA predstojećem Forumu 01 koji organizuje kompanija "Novosti" 12. septembra 2023. godine, pod nazivom "Naša održiva zajednica", biće održana panel diskusija na temu održivih gradova i zajednica.

АКЦИЈА ЗА ОДРЖИВИЈЕ ОКРУЖЕЊЕ: Компанија Новости 12. септембра организује Форум 01 у Краљевском двору у Београду

Foto: Novosti

Učesnici panela biće ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, generalni direktor kompanije NIS Kiril Tjurdenjev i gradonačelnik Čačka Milun Todorović. Panelisti će govoriti o značaju edukacije u održivoj zajednici, kao i o značaju energetske i zelene tranzicije za održivost zajednice, te sa gostima panela podeliti svoja iskustva, zaključke i planove. Kakav je plan države Srbije po pitanju energetske tranzicije, da li je moguć potpuni prelazak na obnovljive izvore energije, na koji način se NIS prilagođava toj tranziciji, zbog čega je edukacija od velikog značaja za pojedince ali i biznis, kako se gradovi i lokalne zajednice u Srbiji prilagođavaju ciljevima Ujedinjenih nacija po pitanju održivosti, samo su neka od pitanja na koje će naši panelisti dati odgovor.

Podsetimo, sa željom da doprinese razvoju ljudskih i očuvanju prirodnih resursa, kao i unapređenju kvaliteta života svih naših sugrađana, kompanija "Novosti" 12. septembra 2023. godine organizuje Forum 01 na kom će se razgovarati o tome kako da našu zajednicu učinimo inkluzivnijom, bezbednijom i omogućimo joj dugoročni održivi razvoj. Ova diskusija inspirisana je Ciljevima održivog razvoja UN koji predstavljaju globalni poziv na akciju kako bi se iskorenilo siromaštvo, zaštitila životna sredina i usporile klimatske promene, te osiguralo da svi ljudi žive u miru i prosperitetu, uz dostojanstvene uslove za rad, obrazovanje i ekonomski rast.

Edukacija

- Značaj edukacije u održivoj zajednici

- Energetska i zelena tranzicija za održivost zajednice
- Zajedno za naše održive zajednice - zaključci i predlozi učesnika panela

U tom segmentu, na ovom i narednim forumima pokušaćemo da ukažemo na aktuelne izazove, ali i brojne mogućnosti kojima bismo mogli da doprinesemo boljem i održivijem okruženju. "Novosti" će u narednom periodu otvoriti brojna pitanja, ali i uz pomoć stručnjaka pružiti niz odgovora kako da se na najbolji način uključimo u napore da se ostvare prioriteti sadržani u 17 ciljeva održivog razvoja UN.

Naši relevantni sagovornici skrenuće pažnju javnosti na važnost sprovođenja održivih projekata koji će doprineti zajedničkom cilju - dugoročno održivoj i prosperitetnoj zajednici.

Tokom Foruma 01, detaljnom analizom situacije i modaliteta mogućih rešenja, biće poslata jasna poruka kako učiniti prave i inovativne korake u cilju rešavanja ovog globalnog izazova. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)