SVI HOĆE U MEDICINSKE SESTRE: Srednja medicinska škola u Subotici upisuje šest odeljenja

J. L.

13. 05. 2024. u 16:17

Srednja medicinska škola u Subotici naredne školske godine upisaće šest odeljenja, tri na srpskom, dva na mađarskom i jedan na hrvatskom nastavnom jeziku. Najatraktivniji i najtraženiji smer je i dalje smer medicinska sestra-tehničar.

СВИ ХОЋЕ У МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ: Средња медицинска школа у Суботици уписује шест одељења

foto: TV Subotica

-Smer medicinska sestra tehničar, upisujemo i na srpskom i na mađarskom nastavnom jeziku. Na srpskom jeziku upisujemo još i farmaceutski tehničar, na mađarskom upisujemo i fizioterapeutske tehničare, dok na hrvatskom medicinsku sestru – kaže Natalija Trbović Toljagić, direktorka Srednje medicinske škole u Subotici. -  Medicinske sestre su nam neophodne, kao i stomatološke sestre, tehničari i farmaceuti. Takođe, mladima je danac, nažalost, jako interesantna mogućnost zapošljavanja u inostranstvu, ali i nastavka školovanja negde drugde, tako da imaju bar deset puteva koji im se otvaraju posle ove srednje škole.

Škola, koju pohađa više od šest stotina đaka, obeležila je 66 godina rada i postojanja. Poziv koji mladi ljudi biraju je od izuzetnog značaja za društvo, našu zajednicu , te podrška Grada Subotice neće izostati ni u buduće.

-Što se tiče ove škole lokalna samouprava se trudila da pomogne u skladu sa svojim mogućnostima. Obišli smo tavanski deo koji je sada rekonstruisan, prilagođen, napravljena je multifunkcionalna učionica. Unutrašnjost škole je skoro kompletno okrečena, što se tiče tavanskog dela rekonstrukcija je bila 5 miliona dinara, zamenjena je ograda - kaže gradonačelnik Stevan Bakić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

ŠEŠELJ OTKRIO KOJE ZEMLJE SU GA LIČNO RAZOČARALE: Sedam država zabilo nož u leđa Srbiji