SUBOTIČKA GIMNAZIJA: Otvaraju specijalno odeljenje za biologiju i hemiju

J. L.

07. 03. 2024. u 15:23

Gimnazija "Svetozar Marković" u Subotici naredne školske godine upisaće jedno odeljenje đaka sa posebnim sposobnostima za biologiju i hemiju.

СУБОТИЧКА ГИМНАЗИЈА: Отварају специјално одељење за биологију и хемију

foto: J.L.

Ovaj smer idealan za one učenike koji žele da upišu medicinu, biologiju, hemiju, farmaciju, stomatologiju, Tehnološki fakultet i druge srodne fakultete na kojima se na prijemnom ispitu polažu hemija i biologija.

-U suštini to je prirodno-matematički smer, ali sa produbljenim i proširenim brojem časova biologije i hemije. Radi se znatno više vežbi, tako da će đaci sve četiri godine imati i taj eksperimentalni deo u nastavi. Biće i više časova utvrđivanja i ponavljanja gradiva, a sve u cilju da se đaci tokom četvorogodišnjeg školovanja pripreme za polaganje prijemnog ispita, kako ne bi morali da idu dodatno na pripremne časove - kažu u Gimnaziji "Svetozar Marković".

Prijemni ispit za ovaj smer biće u maju, a Gimnazija će od sredine marta organizovati pripremne časove. Đaci biraju da li će na prijemnom polagati hemiju ili biologiju. Takođe, mogu da polažu test iz oba predmeta, a u tom slučaju će im se računati onaj na kom su ostvarili bolji rezultat.Preporuka je da zainteresovani dođu na pripremnu nastavu, budući da znanja koja su stekli na redovnim časovima u osnovnoj školi nisu ovoljna za upis, već je potrebno savladati napredne zadatke za 7. i 8. razred.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)