OKO ŠKOLA 800 POLICAJACA: Juče počelo drugo polugodište u školama

Lj.B.

23. 01. 2024. u 11:48

ZA učenike osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji juče je počelo drugo polugodište, a tim povodom angažovano je 800 policajaca koji su raspoređeni u neposrednoj blizini svake škole.

ОКО ШКОЛА 800 ПОЛИЦАЈАЦА: Јуче почело друго полугодиште у школама

Foto:S.Babovic

Policija će, osim brige o bezbednosti učenika, nastaviti sa vapsitno-obrazovnim radom, odnosno održavanjem tribina po školama. Plan je da u drugom polugodištu budu obrađene teme sa učenicima trećeg i četvrtog razreda, a u prvom se radilo sa prvacima i drugacima. Takođe, u aprilu će početi edukacija i sa starijim razredima - sedmim i osmim - kako bi se ušlo u aktivnosti "bezbedna matura".

U obrazovnim ustanovama kažu da je odziv na ove tribine dobar, dolaze đaci, nastavnici i roditelji, a policajcima koji drže predavanja mogu se postaviti različita pitanja.

Kako kažu naši sagovornici, deca su veoma radoznala, a najveći broj njihovih pitanja odnosi se na događaje u "Ribnikaru".

Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije pojasnio je da za ovu školsku godinu važi posebna organizacija jer su određene aktivnosti preduzete zbog majskih tragedija.

Kada je reč o bezbednosti đaka u saobraćaju, MUP nastavlja sa pojačanom kontrolom i prisustvom u zonama osnovnih, ali i srednjih škola koje gravitiraju ka prometnijim saobraćajnicama. Zlatko Belencan je precizirao da će se kontrolisati brzine kretanja vozila, pre svega da bi se zaštitila najmlađa populacija koja se posle raspusta vraća u školu. Belencan je napomenuo da je smanjen broj saobraćajnih prekršaja u zonama škola odnosu u odnosu na 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!