DA SE ČUJU VIZIJE I LOKALNIH SAMOUPRAVA: U Srednjoj ekonomskoj školi u Loznici održan skup o planiranju upisa

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

17. 01. 2024. u 18:39

Loznička Srednja ekonomska škola, koja će biti domaćin republičkog takmičenja u srednjoškolaca u kuvarstvu, posluživanju i turizmu, otvorila je širom vrata za razmatranje tema koje se tiču boljih kadrova koji izlaze iz naših škola.

ДА СЕ ЧУЈУ ВИЗИЈЕ И ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА: У Средњој економској школи у Лозници одржан скуп о планирању уписа

foto:V.Mitrić

Planiranje upisa u novu školsku godinu za srednje škole u Podrinju i Kolubari godinama nije tema kojom se bave samo zaposleni u Ministarstvu prosvete, od visokih funcionera i službenika do direktora škola, već i lokalna zajednica, privrednici i odgovorni iz Nacionalne službe za zapošljavanje, čime se potpunije, odgovornije i realnije planiraju buduća odeljenja.

To je potvrdio i veliki radni sastanak o upisu đaka i obrazovnih profila za narednu školsku godinu, koji je u Srednjoj ekonomskoj školi u Loznici održala profesor dr Zorica Jocić, načelnika Školske uprave Valjevo, koja "pokriva" sve srednje i osnovne škole Podrinja i Kolubare, iz tri grada i 12 opština. Želja je bila da se čuje glas, mišljenje, predlozi, ideje i sugestije i iz lokalnih samouprava, privrede i NSZ, što se i dogodilo, pa će, kako se moglo čuti, nova školska godina biti, "još uspešnija, pre svega, kada je reč o perspektivnim zanimanjima i za rad, ali i za dalje školovanje.

- Ovo je dragoceno okupljanje, jer zajedno možemo i bolje i više -kaže Milan Nedeljković, direktor Srednje ekonomske škole, domaćin skupa. - U Loznici je za novu školsku godinu planirano da u klupe sedne 629 učenika, što je za 17 manje. Ministarstvo je smanjilo broj učenika u odeljenju na 28, što znači da ćemo moći da upišemo čak i odeljenje više nego prošle godine - kupno 30 odeljenja. Sve lokalne samouprave imaće približan broj novih srednjoškolaca, osim Valjevaca gde će ih biti za oko 100 manje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!