BRIGA O ŽIVOTINJAMA NA PRVOM MESTU: Jubilej Akademije veterinarske medicine Srpskog veterinarskog društva

Lj.B.

26. 12. 2023. u 11:15

Akademija veterinarske medicine Srpskog veterinarskog društva svečano je obeležila 25 godina postojanja u Rektoratu Univerzitetu u Beogradu a ovom prilikom dodeljeni su sertifikati za novoprimljene, vanredne i počasne članove.

БРИГА О ЖИВОТИЊАМА НА ПРВОМ МЕСТУ: Јубилеј Академије ветеринарске медицине Српског ветеринарског друштва

univerzitet u beogradu

Brojne kolege veterinare pozdravio je predsednik akademije doktor Zoran Rašić, uspešan rad poželeo je i predsednik Srpskog veterinarskog društva prof. dr Milorad Mirilović, dekan Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, a u ime Univerziteta uspešan rad i nastavak profesionalne karijere u oblasti koja je, kako je rekao, tradicionalno veoma progresivna u srpskoj nauci, poželeo je rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić.

Srpsko veterinarsko društvo kao strukovna organizacija doktora veterinarske medicine je osnovano 1890. godine radi unapređenja i promocije veterinarske struke i nauke u Kraljevini, odnosno Republici Srbiji. Tokom 1998. godine u okviru Srpskog veterinarskog društva je osnovana Akademija veterinarske medicine sa ciljem prijema u članstvo doktora veterinarske medicine koji su dali izuzetan doprinos razvoju veterinarske službe u našoj zemlji. Akademiju veterinarske medicine čine redovni, vanredni i počasni članovi. Redovni i vanredni članovi akademije su najugledniji doktori veterinarske medicine u sredinama u kojima obavljaju svoju delatnost, odnosno ljudi visokih moralnih i ljudskih kvaliteta. Pored veterinara, članovi Akademije veterinarske medicine su i pripadnici drugih profesija koji su svojim nesebičnim zalaganjem dali izuzetan doprinos razvoju veterinarske struke i nauke.

U proteklom periodu od 25 godina postojanja Akademije veterinarske medicine njeni članovi su aktivno učestvovali u rešavanju konkretnih problema u vezi sa zdravstvenom zaštitom životinja, bezbednošću hrane i hrane za životinje, u donošenju važnih zakonskih propisa u oblasti veterinarske medicine kao članovi različitih komisija, a njihov doprinos organizaciji i kvalitetu stručnih skupova je takođe bio od izuzetnog značaja.

U narednom periodu Akademija veterinarske medicine i njeni članovi će i dalje aktivno učestvovati u prevazilaženju problema koji opterećuju veterinarsku profesiju. Takođe, svojim radom članovi akademije će i dalje aktivno promovisati rad veterinarske službe u Republici Srbiji na korist i dobrobit svih koleginica i kolega doktora veterinarske medicine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)